Det er Vesterålen turlag som står bak, og det hele skjer med utgangspunkt i Markmarka på Langøya.

– Deltakerne kan velge mellom ei rute der de enten bestiger ti fjelltopper eller der de bestiger fem av de ti. Starten er fra Markmarka, bygda som ligger rett nord for flyplassen på Skagen, forteller Sølvi Mathisen.

De ti topp-bestigningene utgjør cirka 18 km i strekning, 1.600 høydemeter, og med vanlig gangfart blir det en sju timers tur.

– Løypa er krevende nok om man ikke har trent litt og er forberedt på en lang dagstur. Derfor er det greit å kunne ombestemme seg underveis og gjøre turen om til en 5-topperstur, sier Sølvi Mathisen.

I tillegg legges det til rette med en kortere og mer barnevennlig tur med aktiviteter underveis. Blant annet blir det fisking og grilling ved Nils Persavatnet. Nytt av året er at de som ønsker det kan gå på tid. Stokmarknes O-lag betjener tidtakingen med elektronisk tidtakerbrikke.

Det blir interessant å se hvor mange som velger den varianten. Geir Higraff fra Stokmarknes orienteringslag organiserte tidtakingen.

– De som har det travelt, vil nok kunne klare å komme ned i to og en halv time på de ti toppene, sier Geir Higraff til VOL.