Deltar på Beintøft

I år deltar 30.000 elever på kampanjen Beintøft. Tre av skolene som deltar ligger i Vesterålen.

Elever i 5.trinn ved Sommarøy skole som deltar på Beintøft. 

Nyheter

Denne uka startet kampanjen som går ut på at man sykler eller går til skolen, og ikke blir kjørt for å komme seg fram. Det er Steine skole i Bø sammen med Myre skole og Sommarøy skole i Øksnes som er med.

Mindre luftforurensing

Det er Miljøagentene, barnas egen miljøvernorganisasjon, som har kampanjen. De ønsker å engasjere barneskoleelever til å gå, sykle eller reise kollektivt til skolen, og bidra til mindre lokal luftforurensing og CO2-utslipp skapt av biltrafikk.
– Vi ønsker at barn selv skal få være med å bestemme hvordan de ønsker å ta fatt på skoleveien. Slik kan de være med på å påvirke voksne til å gjøre gode miljøvalg, forklarer sier Hanna Hågensen Aasen, kommunikasjonsansvarlig i Miljøagentene.

Månen og tilbake

Målet er å nå distansen til månen og tilbake, som tilsvarer 800.000 kilometer. I fjor var det 26.000 elever med på kampanjen, og da gikk de 727.000 kilometer til sammen. På ferden skal elevene gjennom fire ukesoppdrag der det kommer til å være ulike tema blant annet natur og lokalmiljø, sykkel, klima og verden samt lufta vår. På denne måten får elevene utfordret kreativiteten og samarbeidet i klassen samtidig.

Minimaliserer trafikk

Rektor ved Sommarøy skole, Hilde Tendeland synes det er flott at skolen er med på kampanjen.
– Det ser lovende ut til nå, vi har en deltakelse på nesten 100%. Vi har deltatt i to år, og før det var vi med på "Gå til skolen". Det er også ei oppfordring til å være med å styrke fysisk og til å komme seg til skolen gjennom å gå eller å sykle. Det minimaliserer trafikken utenfor skolen også, sier hun.