Brakvalg for Sp i Vesterålen:

Senterpartiet også størst i Sortland

Det er ingen tvil om hvem som er valgets store vinner, også i Vesterålen.

Willfred Nordlund kan smile hele veien til Stortinget, etter et brakvalg. Også i hjemkommunen Sortland ble Sp størst. Her er han med Bestemor Inger Kristiansen fra Blokken dagen før valget.  Foto: Silje Helene Nilsen

Nyheter

Det tok tid før alle stemmene fra Sortland var ferdig talt, klokken 02.14 i natt ble resultatet sist oppdatert.

Da viste tallene at Senterpartiet også er størst i førstekandidat Willfred Nordlunds hjemkommune Sortland. Det er en oppgang på hele 18,8 prosentpoeng fra sist stortingsvalg. Senterpartiet er dermed største parti i samtlige vesterålskommuner.

Nordlund hadde forventet å gjøre et brakvalg i Nordland, men at det skulle gå så bra i Sortland, det hadde han ikke trodd.

– Jeg må innrømme at jeg ble paff da jeg så valgresultatet fra Sortland. Den så jeg ikke komme, så jeg må bare takke og bukke. Dette må være ett av de beste valgene vi har gjort i Sortland noensinne, sier Nordlund til VOL tirsdag morgen. 


– Resultatet i Vesterålen er helt vanvittig

Senterpartiets nye stortingskandidat fra Nordland, Willfred Nordlund (29), takker Vesterålen og resten av fylket for tilliten.


Også i Sortland er Arbeiderpartiet valgets store taper selv om de er nest største parti med en oppslutning på 20,2 prosent. Det er en tilbakegang på 10,3 prosentpoeng fra valget i 2013.

Høyre går tilbake 4,4 prosentpoeng til 19,5 prosent oppslutning, mens Frp endte på 16,5 prosent, en tilbakegang på 3,4 prosentpoeng i Sortland.

SV gikk 0,7 prosentpoeng opp til 7,5 prosent oppslutning, Rødt gikk frem med 1,7 til 3,1 prosent av stemmene i Sortland.


Sp med brakvalg i Andøy:

Senterpartiet fikk hele 72,1 prosent av stemmene

Nest største parti i Andøy er Ap på 7,6 prosent.

 

Størst i Hadsel

I Hadsel går Senterpartiet frem med 19,4 prosentpoeng sammenlignet med valget for fire år siden, og kan nå notere seg 25,4 prosent av stemmene i Hadsel kommune. Nest størst er Arbeiderpartiet, selv om de går kraftig tilbake, med 10,9 prosentpoeng færre stemmer enn ved sist stortingsvalg.

Både Høyre og Fremskrittspartiet går tilbake i Hadsel, mens Rødt og SV går noe frem.


Her kan du se valgresultatene fra Hadsel kommune

Senterpartiet gjør det sterkt i Vesterålen. Også i Hadsel er Sp valgvinner etter at forhåndsstemmene er talt opp.


Stor tilbakegang for Ap

Også i Bø går Senterpartiet kraftig frem, med 26,1 prosentpoeng, til 35,9 prosents oppslutning. Også i Bø må Arbeiderpartiet se på dårlige tall, med en tilbakegang på 11,5 prosentpoeng, til 20,5 prosent.

I den borgerlige fløyen går alle partier tilbake, uten at de opplever like stor tilbakegang som Arbeiderpartiet. Rødt og SV går noe frem.


Her kan du se valgresultatene fra Bø kommune

Senterpartiet er valgvinner i Bø, viser forhåndsstemmene.


Frp større enn Ap i Øksnes

I Øksnes fikk Senterpartiet 27 prosent av stemmene. Det er 20,1 prosentpoeng bedre enn ved forrige stortingsvalg, og partiet er klart størst i fiskerikommunen. Det er også verdt å legge merke til at samtlige partier, bortsett fra Sp og Rødt, går tilbake sammenlignet med sist stortingsvalg.

Ved forrige valg ble Arbeiderpartiet størst i Øksnes, men nå har også Fremskrittspartiet gått forbi. Frp og Ap fikk henholdsvis 20,2 og 19,3 prosent av stemmene.

Høyre endte på 16,6 prosent (18,3 prosent ved forrige valg) og ble dermed det fjerde største partiet i Øksnes.

Her kan du se valgresultatene fra Øksnes kommune