Arild Inga valgt inn på Sametinget

Inga er fra før fast representant i Sortland kommunestyre for Ap. Nå ser han ut til å få en fast plass også på Sametinget.

TIL SAMETINGET: Kommunestyrerepesentant Arild Inga i Arbeiderpartiet.  Foto: Gaute Bergsli

Nyheter

– Jeg sil takke alle som stemte Arbeiderpartiet på Sametingsvalget og gjorde dette mulig. Jeg vil samtidig gratulere NSR med resultatet både sentralt og lokalt. Dere har gjort en formidabel valgkamp, skriver Inga på Facebook.

NSR er vinneren

Norske Samers Riksforbund (NSR) ligger an til å få 26,9 prosent av stemmene og blir dermed den store vinneren i årets sametingsvalg.

Det gir NSR 16 mandater når 86,8 prosent av stemmene er talt opp, noe som er fem mandater mer enn i inneværende periode.

– Det blir en del utfordringer som vi må samarbeide om i kommende periode, men det er dere sikkert obs på, skriver Inga om NSR.

Samefolkets parti får ett mandat, mens Norske Samers Riksforbund/Samefolkets Parti får to mandater, viser Valgdirektoratets oversikt.

Comeback for presidenten?

NSRs framgang betyr at tidligere sametingspresident Aili Keskitalo, som trakk seg som følge av mistillit i begynnelsen av desember i fjor, kan gjøre comeback.

Hun er inne med klar margin fra Ávjovárri valgkrets og er tidligere valgt inn som NSRs presidentkandidat i Sametingsvalget.

Arbeiderpartiet blir nest største parti med 17,1 prosent av stemmene, noe som gir partiet ni mandater.

Deretter følger Nordkalottfolket med tre mandater, Senterpartiet med to, Fremskrittspartiet (1), Guovdageainnu Dálon searvi (1) Høyre (1), Johttisápmelaččaid listtu (1), Árja (1) og Åarjel-Saemiej-Gïelh (1).

Representanter fra Vesthavet valgkrets

  • Mikkel Eskil Mikkelsen, NSR
  • Runar Myrnes Balto, NSR
  • Ann Karin Kvernmo, NSR
  • Lars Filip Paulsen, H
  • Arild Pettersen Inga, Ap