Bellona:

– Arbeiderpartiet er inkonsekvent i miljøpolitikken

Bellona synes det er «nitrist» om Ap nå går sammen med regjeringen og åpner for konsekvensutredning av oljevirksomhet utenfor Lofoten.

– Hvor er logikken? Om Støre mener alvor med å ta lokale hensyn, kan han og Ap aldri støtte en konsekvensutredning, sier Bellona-leder Frederic Hauge. 

Nyheter

Ap-leder Jonas Gahr Støre sa tirsdag til NTB at han kan samarbeide med regjeringen om dette. Sammen med Høyre og Frp er det flertall for en konsekvensutredning i en bit av de sårbare områdene kjent som LoVeSe (Lofoten, Vesterålen og Senja).

– Hvor er logikken?

Bellona påpeker at Ap i valgkampen gikk mot avfallsdeponi på Brevik i Telemark på grunn av lokal motstand. I Lofoten er alle kommunene og flertallet i befolkningen imot oljeutvinning, heter det i en pressemelding fra organisasjonen.

– Hvor er logikken? Om Støre mener alvor med å ta lokale hensyn, kan han og Ap aldri støtte en konsekvensutredning, sier Bellona-leder Frederic Hauge.


Oljebransjen ber Ap, Høyre og Frp levere om Lofoten-olje

Det er viktig å komme i gang med en konsekvensutredning av oljeaktivitet i Lofoten, understreker Norsk olje og gass, som ønsker Aps signaler velkommen.

 

– Nitrist

Han mener ønsket om å gå sammen med Høyre og Frp viser hvor ille Arbeiderpartiets miljøpolitikk har blitt.

– Det er like nitrist som det er skremmende at dette er det første politiske Støre gjør etter valget, sier han.

Aps landsmøte gikk i vår inn for å utrede konsekvensene av olje- og gassvirksomhet i et område sør for Lofoten (Nordland 6) i neste stortingsperiode.


Søviknes taus om Lofoten-olje

Olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) viser til forhandlingene på borgerlig side når han blir spurt om et forslag om Lofoten-olje er på trappene.