Noen ønsker strukturering, andre ønsker ikke det. Det går blant annet på hvor stor båten er og hvor mye kvote man kan kjøpe.

For Odd-Arne Mikkelsen, som er eier av båten Sjøstjerna, er også dette et tema.

– Man får aldri samme svar. Det er forskjellig fra båt til båt og mann til mann hva man ønsker. Jeg var veldig sikker på det før, da jeg var veldig imot, men nå er jeg mer diffus på hva jeg tenker om den saken, forteller han.

Strukturering

Det koster litt å kjøpe kvote, og Mikkelsen tenker spesielt på unge som ønsker å komme inn i yrket.

– Det som er greit nå, er at det er enkelt for unge som ønsker å kjøpe seg inn, å få til det. Så strukturering går mer utover dem som ikke har råd til å kjøpe seg inn ei kvote, og så koster båten i tillegg. De kan selvsagt fiske i det som kalles gruppe to, men det er ikke mye å hente.

Akkurat nå er han mest skuffet med tanke på dette rundt Andøya Flystasjon.

– Det er klart man er skuffa. Nå er det samme regjering som skal styre, og noe er bra, og noe er ikke bra, mener han.

Oljepolitikk

Yngve Larsen, leder i Andøy fiskarlag, mener oljesaken fortsatt blir viktig.

– Vi har et krav om at det må være fiskeripolitikk, og at det ikke blir på bekostning av oljepolitikk. Det er et av de viktigste kravene vi har. Vi har også et krav om at sittende og eventuelt kommende fiskeriminister er lydhør for stemmer i nord, og ikke bare på Vestlandet. Det har Per Sandberg i særdeleshet ikke vært, mener Larsen.

Larsen synes også det er viktig å være mer oppmerksom på turistfiske.

– Jeg vil be fiskeriministeren om å være mer oppmerksom på turistfisket. På grunn av utviklingen har det blitt sendt uheldige signaler som har fått besøkende hit som oppretter leire som driver litt annet rekreasjonsfiske, sier han.