Det er Toyota som er den mest solgte bilen i regionen. I år ble det solgt ti stykk bare i august, og dermed totalt 83 så langt i år. Til sammenligning ble det i fjor solgt åtte Mazda, og dermed mest av i august måned. I år er det bare solgt fem Mazdaer i august, og førti totalt i år.

– Folk ønsker hybrid

Totalt sett har det i august i år blitt solgt 83 nye biler, i fjor ble det solgt 67 biler i samme måned. Så langt i år har det blitt solgt 540 nye biler, mens det i fjor på samme tid var solgt 501 biler.

– Det er SUV med hybrid folk er mest interessert i nå. Det har nok med miljø å gjøre, folk ønsker å være mest mulig trygg, sier teamleder for salt på Toyota Nordvik på Sortland, Tor Skagen.

Mest solgt

Det er typen Toyota Rav 4 som har blitt mest solgt i år. Så langt har vi kjøpt 41 stykker, og tre av disse ble solgt i august.

I august er det imidlertid Volkswagen Golf som er mest solgt, med fire solgte. Hvis man ser året under ett, må imidlertid golfen se seg slått av Toyotas Rav 4. Det er solgt 31 Volkswagen Golf totalt i 2017.

Mangler noen merker

I fjor ble det solgt to Skodaer, så langt i år har det ikke blitt solgt en eneste en. Det samme gjelder Bentley og Jaguar, hvor det i fjor ble kjøpt en av hver, så har det i år ikke blitt kjøpt noen. Derimot har det blitt kjøpt en Renault og en MINI, noe som ikke ble solgt i fjor.

– Det at noen biler ikke blir solgt har med riktig kombinasjon md pris å gjøre, og noen biler har vi ikke her. Vi ser også at om man har en ny butikk så øker salget, sier Skagen.

Oversikt over de fem mest solgte bilene i Vesterålen:

Bilmerke - solgt i august - solgt i 2017

1. Toyota1083
2. Volkswagen457
3. Volvo546
4. Mazda540
5. Nissan437