Den 7. august ble et nytt aksjeselskap opprettet i Andøy, med foretaksnavnet Nordstjernen Handel AS. Formålet er detalj- og engroshandel med dagligvarer. Det vil si at det nå er planlagt å komme en butikk med utenlandske matvarer i Andenes sentrum, der tidligere «Småskjær» holdt til.

Etablererkurs

Det startet som en interpellasjon i kommunestyret av Hermod Bakkevold (KrF), og ble et tilbud om etablereropplæring for innvandrere og bosatte flyktninger i Andøy. Det holdes etablererkurs nå i slutten av september, og allerede i starten av juli bisto Erling Bøhn Hilstad i Fabrikken Næringshage to av de som skulle delta på kurset.

Ferken Baramian, som er daglig leder i Nordstjernen, og Antranik Marjnian hadde da en tanke om å starte en internasjonal kolonialbutikk, fordi de så behovet for det. De fikk tilskudd fra Andøy kommunes næringsfond på 36.500 kroner.

Positive til butikk

De var innom mange tanker før valget falt på butikk.

– Vi tenkte kanskje å starte en restaurant, men valget vårt falt på matvarebutikk, fordi vi ser behovet, sier Baramian.

– Vi har snakket med nordmenn og folk med andre nasjonaliteter, og de er alle positive til en slik butikk, sier Marjnian.

Kanskje restaurant

Det blir både asiatiske matvarer og arabiske matvarer. Hyllene er kommet på plass, nå mangler bare matvarene.

– I helga reiser vi til Oslo for å finne matvarene vi skal ta inn. Når alt er på plass slipper folk å reise til Sortland for å kjøpe mer eksotisk mat. Vi satser på annen mat enn vi får tak i ellers i butikkene vi har her, sier Baramian.

– Kanskje vi etter hvert begynner å tenke på å starte opp en restaurant her, men vi tar en ting av gangen, avslører Marjnian.