Spilte søte toner på Skarstein

For første gang arrangeres det konsert i Andøy som en del av Sortland Jazzfestival. 60 konsertgåere fikk oppleve Sebastian Haugen på grendehuset i Skarstein.

Sebastian Haugen kom hjem til Skarstein med skarvesteinen.

Nyheter

Det ble fult hus, og de taktfulle sangene kom som perle på snor. Det vistes at musikerne koste seg på scenen. Det gjorde publikum også.


Sortland barnekor sang med Ola Bremnes

Onsdag formiddag, etter at paraden fra Sortland torg var unnagjort, var det duket for jazzfestivalens første konsert.

 

Selv har Sebastian aner fra Andøy, og musikken hans er preget av det. Publikum ble tatt med på en musikalsk reise i Andøys natur, med sanger om «Norges fineste Skyline» som er fyrtårnet på Andenes, fugleøyer, nordlys, yttersida og selvsagt skarvesteinen, som også er grunnen til navnet på bygda Skarstein.

Rett fra Tromsø til Skarstein

Grete Ellingsen fra Sortland var en av de som fikk med seg konserten. Hun hadde akkurat kommet hjem fra Tromsø, og dro ett fra flyplassen på Andenes til grendehuset på Skarstein.


Aiming for Enrike på jazzfestivalen:

Leverte intens og heftig konsert

– Dette var heftige saker, var den unisone reaksjonen fra publikum etter torsdagens konsert med Aiming for Enrike i Blåboksen. Urørtvinneren leverte progressiv fuzzpop, og det var nettopp heftig og intenst.

 

– Det var en fantastisk fin konsert, og så var det helt vanvittig fint ute. Jeg hadde akkurat landet med flyet, og dro rett til Skarstein. Det var det fullt hus, forklarer Ellingsen.

Reise i naturen

Hun synes det var utrolig fint at de fire jazzmusikerne på scenen tok publikum med på en reise.

– Titlene var knyttet til landskap, og vi alle følte på det. Musikerne tok oss med på en reise i naturen. Det var så fint at han dedikerte en sang til besteforeldrene sine også. Så det var en flott opplevelse, mener hun.

– Stor opplevelse

– Det var en flott opplevelse å være på konserten i går. Vi ble tatt imot veldig godt. Vi har hatt en del av Sortland Jazzfestival i Hadsel tidligere, men i år tekte vi at vi skulle prøve Andøy, og det gikk veldig bra. Det var en stor opplevelse å ha det her i Andøy, sier Steinar Kjeldsen i Sortland Jazzfestival.