Leser-storm om gatelys:

Se oversikten over hvor gatelysene mangler

VOL spurte onsdag leserne våre om tips om hvordan gatelyssituasjonen var der du bor. Vi har allerede i dag fått inn flere tips. Her får du oversikten.

  Foto: Marius Birkeland

– At gatelys kan lyse på dagtid, skyldes for eksempel feil i gatelysskapet eller feil på fotocelle, sier Stig Rasmussen i Sortland kommune  Foto: Gry Berglund

Nyheter

Vi spurte onsdag våre lesere om hvordan situasjonen var med gatelys rundt om i Vesterålen. Leserne har ikke vært sene om å sende inn sine bekymringer. Her får du oversikten over det vi har fått inn til nå.


Mangler det lys?

Mangler det lys i gatelyktene der du bor? Vi ønsker tips fra deg!

 

Sortland:

- Ånstad i Sortland fra Munningsletta forbi Martahaugen og nedre Ånstad. Her er det flere lykter ute av drift. Dette meldte Hege Christensen til VOL i dag.

- Flere lys mørklagt mellom Roksøy og Vidbukt på FV82. To lys brant opp og startet gressbrann og flere lys ble vridd i «Ole-stormen» for noen  år siden og lyser rett mot trafikken...(blender førere)
Kommunen har blitt varslet flere ganger, men ingenting blir gjort, skriver en leser til VOL.

- På øvre Åndstad er cirka åtte lykter ute av drift, skriver en leser til VOL.

- Det mangler gatelys i hele Tjønnvollv på Kleiva. Disse betalte vi 3500 kroner for i 1986, da vi bygde i feltet. De har nå rentet seg, så håper lysene kommer snart. Kjære kommunepolitikere, skriver Karl Arvik Mikalsen.

- Det mangler lys i stolpen ved Møllenbakkveien 42, 8403 Sortland, skriver Egil Enåsen.

- Gang og sykkelvei mellom  Sagaveien,  og Kirkåsveien, på nordsiden av Sortland Ungdomsskole, er 4 av 6 lamper uten lys, skriver Bjørn Angell.

Trykk her for å sende tips om flere steder som mangler lys i Sortland.


Andøy:

- Ringveien på Andenes mangler lys, skriver Arvid Johansen.

- Gatelys mangler også på Saura og Kvalnes i Andøy.

- I Bjørnskinn langs fylkesvegen og noen lyspunkt langs den kommunale veien mangler det lys, skriver Tove til VOL.
 

- Det mangler flere gatelys mot skolen på Andenes. I krysset Prinsensgate/Kirkegata og krysset Borgergata/Haugnesveien har det vært delvis mørkt i mange år. Her ferdes det skoleunger gjennom hele vinteren og det oppstår farlige situasjoner nesten daglig. Skoleveiene bør absolutt ikke være mørk, skriver Tommy Jensen.

- Det er heller ikke gatelys på saura, skriver en leser til VOL.

- I Ringveien på Andenes er det nesten aldri gatelys! Det har det ikke vært på mange år, skriver Tove Wensel til VOL.

- Sør i Årse-gården er det ikke gatelys, skriver Ove- Martin Okan.

- Mangler gatelys i Isfjordveien, Andenes. Gjort det i to år nå, og ser ut som om at vi går mot den tredje vinteren uten lys ettersom dem ikke har fikset stolpen som det er feil med, skriver en leser til oss.


- På Bleik er det bare halve bygda som har lys. Gårdsveien har, men de mangler stort sett eller på Bleik. Det var sånn i fjor og ikle blitt bedre. Dette er meldt inn av en leser i Andøy i dag.

- På Dverberg mangler vi gatelys fra boligfeltet og opp langs veien til Setra/idrettsplassen. Mange går tur her på vinteren for å holde seg borte fra riksveien, skriver en leser i Andøy til VOL.

- Vassoveien på Bleik var mørkelagt i vinter og er det fortsatt, skriver Vesla Bjerrang.

- Gatelys mangler i Isfjordveien på andre året, skriver Heidi Kind.

- Det er mørkelagt ved Do-veien på Andenes og har vært de lenge, skriver Per-Arne Mikalsen til VOL.

- Det er ikke gatelys på Dverberg på veien som går vestover mot Nordmela/Okla-veien, skriver en leser til VOL.

- Ingen gatelys er tent på hovedveien (RV82) på Strandland. Der er heller ingen gatelys tent til Øygården eller Strandland. Dette gjelder Andøy kommune, skriver May Torset.

- På Medby har vi ikke gatelys, melder en leser.

Trykk her for å sende tips om flere steder som mangler gatelys i Andøy.

Hadsel:

- Lengre strekker på Hadsel Innland, fra Kvantoelva på Kvitnes til Kaljord står mørk. Her ble samla inn gjennom kronerulling og salg av lag og foreninger for å få finansiert gatelys, og da er det særs ille at dette ikke blir vedlikeholdt. Det har i mine snart 6 år på bygda vært mørkt flere steder. I fjor telte vi langs en kjøretur, og konkluderte med at gjennomsnittlig var nesten 2 av 3 lyktestolper mørklagt. Det ble også fjernet lyktestolper på Kvitnes, med hensikt å installere nye gatelys. Dette er ikke gjort. Da må det igjen poengteres at de fleste gatelys er finansiert av bygda selv, og at andre ansvarlige parter bare har måtte sørge for vedlikehold. Det er sendt flere henvendelser og klager til respektivt kommunen og Trollfjord kraft fra flere av bygdas befolkning, uten å ha mottatt svar på disse, skriver Karl Eirik Johnsen til VOL.

- Det mangler lys i Grågåsveien 11-13 på Børøya, skriver en leser til VOL.

- Her på Kvanntoelva, Hadsel Innland, langs Møysalveien har vi fire mørke lys på rad, og det midt i bygda. Dette har vært situasjon nå på syvende året. Jeg har tilskrevet kommunen flere ganger, men får ikke engang svar på henvendelsene, skriver en leser på Innlandet til VOL.


- Store deler av Melbu er mørklagt. Lysene står på hele sommeren og når høsten kommer, slår de av gatelysene, skriver June Bergli på Melbu.

- Det mangler lys i en stolpe på Vollan der min mor bor,og hun er en smule redd for mørket blitt med årene. Vollan er midt mellom Bømyr og Strønstad. Håper dette fikses fort, skriver Hanne Johansen.

- Gatelysene i Hadselhamn gikk her i fjor høst og er enda ikke blitt skrudd på, skriver Sindre Bergvik til VOL.

- Det mangler gatelys på store deler av strekninga Vikebotn til Kalsnes. Dette er en vei som de har tatt langt tid å fikse lysene på. Det er mange som liker å gå turer der, skriver Raymond Pettersen.

- Sjøgata på Melbu. Mørkt som svarte natta. Sykler man hjem fra seinvakt i helsevesenet her, som jeg gjør, er det med livet som innsats. Selv med lys på sykkelen klarer jeg ikke å se hva som er foran meg, skriver Gunnar på epost.

- Det mangler flere stolper i Øvreveien på Stokmarknes, skriver en leser på epost.

- Skogveien på Melbu er mørkelagt, skriver Pelle Werner Hansen til VOL.


Vet om noen flere steder i Hadsel som mangler gatelys? Send oss et tips her.


- Mangler gatelys langs fortauet mellom Bø hotell og Fellesbygget på Straume. Har vært mørklagt i nærmere 5 år, skriver Svein Helge Martinunssen.


Vet om noen flere steder i Bø som mangler gatelys? Send oss et tips her.