Grønn bønn til Venstre og KrF

Miljøpartiet De Grønne ber Venstre og KrF om å bruke sine mandater i Stortinget til å tvinge gjennom en bedre klimapolitikk. 

Miljøpartiet De Grønnes frontfigur Une Bastholm redegjorde fredag for partiets viktigste prioriteringer i neste stortingsperiode.   Foto: Mariam Butt/NTB scanpix

Nyheter

MDG fikk inn én representant i høstens valg, nemlig frontfigur Une Bastholm.

– Vend dere mot stortinget

Hun presenterte fredag noen av partiets ferske prioriteringer ved starten av en ny stortingsperiode.

– Vi oppfordrer både KrF og Venstre til å vende seg mot Stortinget for å skru opp ambisjonene og sikre et bredt flertall for en bedre klimapolitikk, med eller uten regjeringen, sier Bastholm.


Nå står slaget om Stortingets toppverv

De parlamentariske lederne på Stortinget møtes over helgen for å fordele komitéverv og avgjøre hvem som får stortingspresidenten. I Venstre er det meste klart.


Vil ha rusreform

Hun ser håp i at KrF nylig avsluttet samtalene med Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre om et bindende samarbeid mellom de fire partiene på borgerlig side.

Bastholm understreker at uenighet om klimapolitikk var grunnen til at budsjettforhandlingene i fjor høst var nær ved å bryte sammen.

Foruten klima- og miljøpolitikk vil MDG de neste årene legge mest vekt på å styrke innsatsen for åpenhet i politikk og forvaltning, kjempe for en rusreform, en mer human asylpolitikk og bedre integrering.


Ap mister 11,5 millioner kroner av inntektene sine neste år

Arbeiderpartiet må kutte 11,5 millioner kroner i året etter valgnederlaget.