Mandag åpnet det 162. Storting, og det er denne uka stor aktivitet for å fordele komitéplasser på de ulike stortingsrepresentantene.

Komiteene er Stortingets saksforberedende organer og behandler saker Stortinget oversender til dem.

– Meget vidt og tungt saksfelt

Nå har Senterpartiet fordelt sine.

Willfred Nordlund skal sitte i kommunal- og forvaltningskomiteen, sammen med blant andre partifelle Heidi Greni.

– Det er en spennende komité å starte sitt virke i som representant, med et meget vidt og tungt saksfelt. Komiteen har ansvaret for ting som er meget viktig for innbyggerne i Nordland, deriblant hvor mye penger kommunene og fylket får til å drive samferdsel, skoler og eldreomsorg for, sier Nordlund.

– Gleder meg

I tillegg ligger innvandringspolitikken i kommunal- og forvaltningskomiteen.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven, sier sortlendingen.

Senterpartiet fikk to representanter på Stortinget. Nordlund får partifelle Siv Mossleth med seg på Nordlandsbenken. Hun skal arbeide i transport- og kommunikasjonskomiteen.

Geir Adelsten Iversen skal sitte i næringskomiteen. Foto: Ragne B. Lysaker, Senterpartiet

Fikk ønsket oppfylt

Geir A. Iversen, som opprinnelig er fra Andøy, men nå representerer Finnmark Senterparti, fortalte til VOL tidligere i høst at han ønsket å jobbe med fiskeri, og dermed ville til næringskomiteen.

Det ønsket har han fått oppfylt. Foruten Iversen skal hans partifelle Geir Pollestad sitte i samme komité.

Marit Arnstad fortsetter som parlamentarisk leder i partiet.

Slik fordeler Senterpartiets representanter seg:

Arbeids og sosial: Per Olaf LundteigenEnergi og miljø: Ole André Myhrvold og Sandra BorchFamilie og kultur: Åslaug Sem-JacobsenFinans: Trygve S. Vedum og Sigbjørn GjelsvikHelse og omsorg: Kjersti ToppeJustis: Jenny Klinge og Emilie Enger MehlKUF: Marit Arnstad og Marit StrandKommunal og forvaltning: Heidi Greni og Willfred NordlundKontroll og konstitusjon: Nils BjørkeNæring: Geir Pollestad og Geir IversenTransport og kommunikasjon: Ivar Odnes og Siv MosslethUtenriks og forsvar: Liv Signe NavarseteSenterpartiets gruppestyre består av: Parlamentarisk leder: Marit ArnstadParlamentarisk nestleder: Kjersti Toppe1. styremedlem: Heidi Greni2. styremedlem: Trygve S. Vedum1. vara: Sigbjørn Gjelsvik2. vara: Willfred Nordlund