Fylkesmenn har fått inn 157 mobbesaker fra elever

Siden den nye mobbeloven ble innført 1. august har 157 henvendelser fra elever og bekymrede foreldre kommet til fylkesmennene.
Nyheter

Hvis en skole bruker mer enn fem virkedager på å løse en varslet mobbesak, kan elever og foreldre ta saken videre til Fylkesmannen.


100 mobbesaker anmeldt – de fleste blir henlagt

Nesten 100 mobbesaker er anmeldt til politiet de siste fem årene. Et stort flertall av sakene blir henlagt.

 

Siden den nye mobbeloven ble innført 1. august har 157 henvendelser kommet til fylkesmenn forskjellige steder i Norge, ifølge Kommunal Rapport.

Fylkesmannen i Hordaland har alene fått inn 25 mobbesaker, noe som gjør Hordaland til verstingfylket av dem som svarte på Kommunal Rapports henvendelser. Totalt svarte 13 av 19 fylkesmenn.


Nye regler mot mobbing og for mer svømming

Flere endringer trår i kraft når skoleåret kommer i gang. Nye regler gjelder for å håndtere mobbing, og skolen kan få dagbøter hvis den ikke følger opp.

 

– I tillegg til konkrete klager, ringer veldig mange foreldre rådgivere i utdanningsavdelingen hos Fylkesmannen for å få veiledning. De spør blant annet hvordan de skal forholde seg til skoler hvis de ikke får svar på henvendelser, sier fungerende avdelingsdirektør Aase Kiledal hos Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder.


450 kursdeltakere samlet på Sortland

Torsdag formiddag var alle barnehageansatte og lærere i Sortland samlet i Kulturfabrikken for kursdag og foredrag med Siri Abrahamsen. Deltaker og barneskolelærer Lars Liset synes det er fint at det settes fokus på at alle barn er ulike.

 

I elevundersøkelser i fjor svarte 50.000 barn og unge at de opplever at de blir plaget av medelever og voksne på skolen.

(©NTB)