27. februar 2015 kjørte tiltalte inn i bilen til fornærmede, på ei busslomme på Frøskeland i Sortland.

De to partene, som begge er fra Vesterålen, møtes for andre rettsrunde, etter at tiltalte anket saken til lagmannsretten. Tiltalte er tiltalt for legemsbeskadigelse med bruk av særlig farlig våpen, samt for å ha kjørt bil mens han var påvirket av amfetamin. Han erkjenner ikke skyld for noen av disse forholdene.

Her er alle sakene vi har skrevet om denne saken fra lagmannsretten tirsdag:

Misforsto skyldsspørsmål

Han er også tiltalt for å ha brukt amfetamin denne dagen, noe han i skyldsspørsmålet først i rettssaken erkjente skyld for. Senere ville tiltalte oppklare dette, og forklarte for retten at han hadde brukt amfetamin kvelden i forveien, altså 26. februar 2015.

– Politiet mottok litt før klokken 21 den kvelden en melding fra et vitne om at tiltalte hadde kjørt på fornærmede på ei busslomme på vei opp på Frøskelandsfjellet i Sortland kommune. Politiet kom dit litt over klokken 10, der de finner en personbil parkert, og utenfor førerdøra sitter, delvis ligger, fornærmede, og en person som har surret et belte rundt beinet til fornærmede. Det er mye blod på bakken og fornærmede er delvis borte, sa aktor, politiadvokat Kai Rønning-Nyvold i sin innledningsprosedyre.

Stoppet på busslomme

Da politiet kom til stedet forklarte et vitne, som var passasjer i fornærmedes bil, at de hadde vært på vei til Sortland når tiltalte hadde kjørt forbi dem. Fornærmede hadde stoppet på busslomma, og tiltalte hadde kommet tilbake.

– Et vitne, Fornærmede gikk ut av bilen for å prate, og tiltalte skal da ha kjørt inn i bilen til fornærmede.

Her er sakene fra tingretten i februar 2017:

Måtte amputere

Fornærmede ble hentet i helikopter og fraktet til UNN i Tromsø med skadet fot.

– Det viste seg at foten ikke kunne reddes og måtte amputeres. Vel, det vil si, den var allerede delvis amputert etter å ha blitt klemt av i bildøra.

Tiltalte ble senere pågrepet på Myre og fremstilt for blodprøve.

VOL følger rettssaken tirsdag.