Forsvarsforhandlinger uten regjeringspartiene

Opposisjonspartiene på Stortinget er innstilt på å innlede samtaler om et nytt forsvarsforlik om Hæren og Heimevernet uten regjeringspartiene, melder VG.

Galskap: – Det er galskap at det må iverksettes øvelse «Øvelse vedlikehold» som har pågått de siste ukene, for at grunnleggende militært utstyr skal være reparert og vedlikeholdt. Da er det noe galt i systemet vi må rette på, skriver Robert Svendsen. På bildet er forsvarsminister Ine Marie Eriksen og forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen i samtaler med mekaniksere under vedlikeholdsøvelsen ved Værnes flystasjon. Foto: Torgeir Haugaard/Forsvaret  Foto: Torgeir Haugaard / Forsvaret

Nyheter

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier til VG at han har fått ja fra Ap, SV, KrF og Venstre om et felles møte om Forsvarets langtidsplan og landmaktplanen på Stortinget kommende fredag.

Spørsmålet om egne helikoptre for Hæren i Nord-Norge vil stå sentralt i samtalene, i likhet med diskusjonen om antallet HV-soldater.

– Målet er et bredt forsvarspolitisk forlik. Og om Høyre og Frp også ønsker å være med etter hvert, så er det bare en fordel, sier Vedum.

Aps Anniken Huitfeldt som leder Stortingets utenriks- og forsvarskomité, bekrefter overfor avisen at Ap går i samtaler med resten av opposisjonen om Forsvarets framtid.

(©NTB)