Filmkurs fullbooket etter kort tid

Dennis Vareide fra Youtube-duoen Prebz og Dennis kommer til Stokmarknes for å holde kurs med unge vesterålinger. Kurset hans og et annet filmkurs, er allerede fullbooket.

Dennis Vareide fra Youtube-duoen Prebz og Dennis kommer til Stokmarknes for å holde kurs med unge vesterålinger.   Foto: Splay.tv

Nyheter

I år fyller Vesterålens egen filmfestival, Laterna Magica, 25 år. 13. november blir det stor filmfest i Kulturfabrikken på Sortland, hvor unge filmskapere fra regionen skal hedres.

I anleding 25-årsjubileet skal det også arrangeres to filmkurs for ungdom.

– Svært overraskende, kunne vi konstatere at begge kursene ble fulle i går kveld. 25 år etter at Laterna Magica startet er vi glad for at det fortsatt er stor filminteresse blant barn og unge, skriver Vibeke Suhr i Vesterålen Regionråd til VOL tirsdag morgen.

Youtube-stjerne

Elevene ved medielinja i Hadsel er kursholdere på et filmkurs på Stokmarknes 11. november. Én uke etter, lørdag 18. november, kommer den kjente youtuberen Dennis Vareide til samme sted, for å holde kurset «Hvordan bli en Youtuber». Han utgjør den ene halvparten av duoen Prebz og Dennis, som har Norges største norsktalende Youtube-kanal. En spillefilm om Youtube-stjernene har også gått på norske kinoer i høst.

Inspirasjon

Hvordan de har klart å gjøre Youtube-kanalen til et levebrød, med over fem millioner visninger i måneden, skal Vareide fortelle mer om til filminteressert vesterålsungdom. 

– Med disse kursene ønsker vi å inspirere flere ungdom i Vesterålen til å lage film, sier daglig leder i Kultursamarbeidet i Vesterålen, Vibeke Suhr, i en pressemelding.