I juni og juli i fjor gikk det ut en rekke bestillinger på ulike narkotiske stoffer og legemidler fra en person fra Andøy til flere steder i verden.

Tiltalt for en rekke import-forsøk

Mannen er tiltalt for åtte ulike tilfeller av dette, og må møte i Vesterålen tingrett 5. desember:

  • Blant annet har mannen, ifølge tiltalen, bestilt 5,6 gram MDMA fra Nederland. MDMA ligner kjemisk på amfetamin, og er virkestoffet i ecstacy. Pakken ble stoppet og beslaglagt av Tollvesenet på Gardermoen da den kom fra Nederland i slutten av juni i fjor.

  • Han skal også ha bestilt ti ecstacy-tabletter og 5,2 gram MDMA fra Nederland, kort tid etter det første tilfellet. En postforsendelse til mannen ble beslaglagt av Tollvesenet på Gardermoen i midten av juli.

  • Tollvesenet på Bjørnfjell beslagla i midten av juli en pakke med 89 tabletter Rivotril og 100 tabletter Xanax, som var adressert til mannen. Begge deler er legemidler, som er oppført på narkotikalisten. Forsendelsen kom fra Ungarn.

  • Tollvesenet på Gardermoen tok også en annen forsendelse med ti ecstacy-tabletter adressert til mannen, denne gangen i slutten av juli.

Foto: Nyhetsgrafikk
  • Han skal også ha bestilt 1 gram 4 Aco-DMT, som er oppført på narkotikalisten. Det er et psykoaktivt, kjemisk stoff, som virker på sentralnervesystemet. Forsendelsen ble stoppet av Tollvesenet ved postterminalen Fagernes i Narvik.

  • Mannen skal også ha bestilt en forsendelse på 210 Xanax-tabletter fra England. Den ble stoppet på Bjørnfjell i slutten av juli i fjor.

  • Han skal også ha bestilt omtrent fem gram ketamin fra Frankrike. Det er et reseptpliktig legemiddel, så, på grunn av at tillatelse til import fra Statens legemiddelverk ikke forelåp, regnes dette som brudd på legemiddelloven.

  • I midten av juli skal han også ha bestilt 50 phalaris aquatica-frø fra USA. Disse frøene inneholder det narkotiske stoffet DMT, som er oppført på narkotikalisten. DMT er et psykedelisk narkotisk stoff. Pakken ble stoppet av Tollvesenet på postterminalen Fagernes i Narvik.

Truet kvinne

I tillegg er mannen tiltalt for å ha truet en kvinne. Hendelsen skal ha skjedd i Oslo i mars i år. Han opptrådte skremmende overfor en kvinne, og rettet en kniv mot henne mens han var ruset. Han fikk da forbud mot å besøke den adressen i to måneder.

Han skal likevel ha besøkt adressen igjen to dager senere. Samme dag som han skremte kvinnen, skal han ha blitt tatt med tre sprøyter med til sammen 2,4 mililiter heroin samt 0,2 gram amfetamin på en adresse.

Mannen er også tiltalt for å ha båret kniv uten noe formål, i Oslo i mars i år.