Her er det nyeste tilskuddet til Hurtigruten-flåten: En nyoppusset MS Richard With

Skipet, som bærer navnet til hurtigrutens grunnlegger, er spesialbygget for trafikken i Kystruten Bergen – Kirkenes.

Dette bildet viser planen om å bygge langt flere suiter med panoramavinduer, både med og uten karnapper, akterut på dekk 6.   Foto: Hurtigruten

Nyheter

MS Richard With ble solgt til et komandittselskap i 2002 for å få inn penger i en tid der OVDS sto overfor finansielle utfordringer. Siden den gang har Hurtigruten leid henne tilbake gjennom en langsiktig avtale.

– Ser resultatene av omstillingen

Torsdag signerte Hurtigruten en avtale om å kjøpe skipet tilbake gjennom sitt heleide datterselskap Coastal 1 AS.

Det melder Hurtigruten AS om i en pressemelding.


MS Richard With
  • Hjemmehavn: Tromsø
  • Lengde: 121,8 m
  • Bredde: 19,2 m
  • Dyptgående: 4,7 m
  • Gjester: 590
  • Sengeplasser: 458
 

Etter en omstilling i selskapet, har Hurtigruten nå de finansielle musklene de trenger for å eie skipet og å gjøre oppgraderinger.

Skal oppgraderes

I løpet av 2018 skal MS Richard With i dokk, der skipet skal gjennom en total ombygging og oppgradering. Blant annet skal alle lugarene og fellesområdene oppgraderes, og skipet vil få langt flere suiter enn i dag.

Som bildet (øverst i saken) viser, er planen at suitene akterut på dekk 6 skal få store panoramavinduer og karnapper der gjestene kan nyte utsikten til noen av verdens mest spektakulære reisemål.


Ap vil ha strengere miljøkrav på kystrute

Arbeiderpartiet legger torsdag fram et forslag om å stille strengere miljøkrav i anbudet på kystruten Bergen-Kirkenes i årene 2021 til 2030.

 

– MS Richard With er et fantastisk skip, som har en lang karriere foran seg i Hurtigruten, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten i pressemeldingen.

Vil seile kystruta

I forrige uke fortalte Skjeldam på en pressekonferanse at Hurtigruten kommer til å by på anbudet for kystruten mellom Bergen og Kirkenes. Samferdselsdepartementet har lyst ut anbudet på en tredelt kystrute.


Hurtigruten vil søke om anbud:

– Vi ønsker å bringe videre 125 år med kompetanse og erfaring inn i det nye anbudet

– Hurtigruten kommer til å by på anbudet for kystruten, og vi kommer til å by på hele anbudet, sa konsernsjef i Hurtigruten, Daniel Skjeldam, på en pressekonferanse torsdag formiddag.

 

Hurtigruten vil by på alle de tre delene.


Transportforsker mener Hurtigruten prøver å skremme konkurrentene

Hurtigruten har gått offensivt i sitt anbud om hvem som skal få kontrakten på å seile kystruten.