En del av spillerne på Vesterålen futsal holder til i Sortland, mens noen holder til i Tromsø, noe som gjør at laget trener begge steder. De spillerne som bor i Sortland har hatt treninger i Sortlandhallen hvor de har trent tre kvelder. Når futsalerne nå søkte om å fornye leieavtalen med Sortlandshallen fikk de imidlertid avslag, og siden laget så absolutt har resultater å vise til synes de det var litt merkelig.

Ingen alternativ i nærheten

– Jeg vet ikke helt hvorfor vi ikke får trene der lenger. Vi har pleid å trene der før, og vi er faktisk et eliteserielag, sier Mathias Abelsen, som spiller på Vesterålen.

Abelsen vet ikke helt hva de skal gjøre for å få til treninger framover. Kanskje er det et alternativ å trene i Myre, men det vil være forholdsvis tungvint.

«De kom og blunket og smilte så søtt»

Driftsleder i Sortlandshallen, Odne Jensen, bekrefter at han ikke har funnet plass til Vesterålsguttene, og han forklarer det med at den ordningen de hadde tidligere var en spesiell ordning som det nå viser seg vanskelig å fortsette med. Hallen er full i den ordinære åpningstiden, men Vesterålsguttene har fått bruke hallen etter ordinær åpningstid, fra klokken ti til elleve.

– De kom og blunket med øynene og smilte så søtt og spurte om de ikke kunne bruke hallen, men det viser seg at det fører til at renholderne må vente på at de blir ferdige før de kan vaske hallen og det påfører mye ekstra kostnader. Jeg får nok øvrigheta på nakken hvis vi skal betale for ekstra vaktmester og renhold for at de skal spille, sier Jensen.