Melbuværing gir seg som Erna Solbergs rådgiver

– Det er større sjanse for at jeg kommer hjem oftere

Sigbjørn Aanes (36) fra Melbu slutter som statssekretær og presseansvarlig for statsminister Erna Solberg.

Statsminister Erna Solberg med statssekretær Sigbjørn Aanes fra Melbu.  Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix

Nyheter

Sigbjørn Aanes (36) har vært rådgiver for Erna Solberg og statssekretær siden Solberg først gikk på som statsminister i 2013. 11. desember er han ferdig i jobben.

– Jeg har ingen idé om hva jeg skal, bortsett fra pappapermisjon over nyttår, sier han til VOL.

Aanes slutter om ti dager uten å ha en jobb å gå til. Det er barna og familien som gjør at Aanes trapper ned. Sønnen Adam (6) har ved flere anledninger klaget på arbeidsmengden til Solbergs avtroppende pressesjef.

– Det er riktig valg, men det blir rart å slutte. Solberg er ikke bare en flink statsminister, men også et veldig godt menneske, sier han.

Flytter ikke hjem

Sigbjørn Aanes er opprinnelig fra Melbu i Hadsel, men bor i Lillestrøm utenfor Oslo. Hvis noen håpet at han skulle flytte «hjem» til Melbu, som han opprinnelig er fra, blir de nok skuffet:

– Det er nok ikke aktuelt nå, kona har akkurat begynt i ny jobb på Lillestrøm. Men det er større sjanse for at jeg kommer oftere hjem, det er det, sier Aanes.

Selv om han nå slutter i jobben uten å ha ny jobb klar, er ha ikke redd for å bl arbeidsløs.

– Alle som har en idé om hva jeg kan brukes til, regner jeg med tar kontakt. Jeg er ikke bekymra for det, jeg har jevnlig fått spennende tilbud. Jeg har fått noen allerede, sier han.

Aanes har tidligere også vært kommunikasjonssjef for stortingsgruppen, og har de sju siste årene vært tett på Solberg.

– I over sju år har jeg vært tilgjengelig 24 timer i døgnet og jobbet veldig mye. Nå er det på tide å bruke mer tid på familien, sier han til NTB.

Godt forhold

– Han gir ærlige tilbakemeldinger og har veldig god kunnskap både fra partiet og regjeringen. Sigbjørn har evnen til å gi tydelige beskjeder og likevel være venner med folk, sier Erna Solberg om sin avtroppende statssekretær.

Sigbjørn Aanes, på sin side, har bare pent å si om statsministeren. Og han tviler ikke på at de vil forbli venner og holde kontakten:

– Ja, det er jeg helt sikker på at vi kommer til.

Aanes har tidligere vært kommunikasjonssjef i Høyre, før det var han informasjonssjef i Oljeindustriens Landsforbund. Han var vararepresentant fra Nordland for Høyre i perioden 2005-2009.