Håper regjeringssonderingene nærmer seg slutten

Venstre-leder Trine Skei Grande håper å avrunde regjeringssonderingene før Venstres landsstyremøte neste helg.

Venstre-leder Trine Skei Grande håper regjeringssonderingene går mot slutten.  Foto: Lise Åserud/NTB scanpix

Nyheter

– Vi har planlagt prosessen slik at landsstyret får en fot i bakken. Avgjørelsen ligger i stortingsgruppa, men det er helt klart at vi kommer til å lytte mye på hva organisasjonen mener, sier Grande til NRK.

Venstre gikk til valg på fortsatt borgerlig regjering. Søndag kveld gjennomførte Grande ifølge NRK nye sonderinger. Det er hjertesakene skole, miljø og klima, småbedrifter og gründervirksomhet som veier tungt. Det er imidlertid ikke klart når den endelige avgjørelsen faller.

– Vi håper å være ferdig til neste helg, og da skal vi også gi våre råd og konklusjoner knyttet til sonderingene, sier Grande til kanalen.

Men fylkeslag og politikere på mange plan er splittet over hvorvidt Venstre bør gå inn i regjering.

Kommunalråd Erling Moe i Trondheim betegner regjeringssamarbeidet som en «maktpolitisk dårligere deal» overfor Aftenposten , mens nestleder Astrid K. Hårstad i Bergen Venstre sier til avisen at et samarbeid vil styrke partiets gjennomslagskraft.