Torsdagen opplevde hundrevis av flypassasjerer som skulle til og fra Bodø eller Tromsø, at de ikke kom seg noen vei. Bodø flyhavn var stengt store deler av torsdagen - og er fredag morgen ikke åpnet igjen for flytrafikk.

Samtlige avganger som skulle gått fredag morgen, er innstilt, eller utsatt til etter klokka ti. Det samme gjelder ankomstene. Et fly til Stokmarknes som i utgangspunktet skulle gå 08:20, er forsinka med minst en time. Flyet som i sekstida i dag skulle gått motsatt vei, fra Stokmarknes til Bodø, ble kansellert.

Mange avganger er innstilt, men flytrafikken er i ferd med å starte opp igjen i Bodø. Rundt klokka 9 opplyser driftssjef på flyplassen, Roger Henriksen, at de så smått har begynt å starte opp igjen.

– Det ser ut som vi kommer i gang nå, men det vil ta noen timer før ting begynner å normalisere seg. Hvis vinden tar seg opp, kan det hende vi må stenge igjen, sier Henriksen. Han sier at det fremdeles er nokså kraftig vind, sier han til NTB.

Avgangene til Tromsø kvart over ni og 13:00 er innstilt. Av ankomstene til Stokmarknes er alle kansellert fram til ellevetida. Totalt er tolv avganger og åtte ankomster innstilt i Tromsø.

Flyet til Tromsø som skulle gå 09:25 fra Andøya, er også innstilt. Det samme er ankomstene fra Bodø og fra Svolvær i nitida.

Hvis noen planla å dra på Sydenferie, og nå står på Bodø flyhavn og venter på flyet til Gran Canaria, blir de skuffet. Den avgangen er innstilt. Avinor melder på Twitter at folk må forvente kanselleringer også fredag. De gjør fortløpende nye vurderinger av situasjonen.

Til og fra Evenes virker flytrafikken å gå som normalt i morgentimene fredag.

Til NTB sier kommunikasjonsdirektør Silje Brandvoll i Widerøe at de sliter med flyene i store deler av Nordland.

– Vi sliter også i Lofoten og Helgeland. Vi kommer ikke ned og ikke opp, sier hun til byrået.