Én alvorlig skadd etter at en strømkabel ble gravd over

Nødetatene har rykket ut til en ulykke etter at en høyspentkabel skal ha blitt gravd over. To personer er skadd - den ene alvorlig og den andre lettere.

  Foto: Marius Birkeland

Nyheter

Ambulansepersonell har vært på stedet og jobbet med vedkommende, som trolig har fått høyspent gjennom kroppen. Det opplyser operasjonsleder Tom-Ove Hammer til VOL. Han forteller at det er snakk om en mann i slutten av 40-årene som er alvorlig skadd.

Sykehuset i Stokmarknes bekrefter at mannen ble tatt imot hos dem. Han har alvorlige brannskader, og er sendt videre til Haukeland universitetssykehus i Bergen, som har egen brannskadeavdeling, opplyser Nordlandssykehuset.

Gravde over kabel

Administrerende direktør i Vesterålskraft, Halvard Pettersen, presiserer at det er en kabel i bakken som har blitt gravd over, ikke at en strømkabel har falt ned, som politiet først informerte om.

Det har skjedd i forbindelse med graving med gravemaskin av en entreprenør.

Personen som er alvorlig skadd var ikke i arbeid. Vedkommende er fraktet bort med ambulansehelikopter, ifølge innsatsleder Jørn Karlsen.

En person ble fraktet bort i ambulansehelikopter etter en arbeidsulykke tirsdag formiddag.

 

Én annen person skal være lettere skadd og får behandling på stedet. Vedkommende vil etter hvert fraktes til sykehus.

Sortland kommunes kriseteam er varslet, og de har startet sitt arbeid. Det samme er Arbeidstilsynet, på grunn av at ulykken er så alvorlig. De vil etter hvert komme til stedet, ifølge innsatsleder.

Flere var strømløse

Vesterålskraft Nett meldte tirsdag formiddag om en feil som rammer deler av Sortland og sørover mot Hadsel-grensa. Flere steder i Sortland er uten strøm tirsdag formiddag. På sine facebooksider melder Vesterålskraft at det er en ukjent feil som rammer deler av Sortland og Lamarka, og sørover mot grensa til Hadsel.

VOL har også fått meldinger om at husstander i Vestmarka har vært strømløse.

Like før klokken 12 tirsdag har Vesterålskraft lagt ut de kablene det gjelder, og alle kundene skal ha fått strømmen tilbake, opplyses det på vakttelefonen til Vesterålskraft.