Varsler store nedbørsmengder og vanskelige kjøreforhold

Temperaturen stiger voldsomt i morgen.
Nyheter

Tirsdag og onsdag ventes vanskelige kjøreforhold på grunn av lokalt store nedbørsmengder og overgang til mildvær. Mandag sendte meteorologene ut OBS-varsel der de ber folk bruke dekk som passer forholdene.

Værgudene har altså ingen planer om å ta juleferie med det første. De neste dagene vil været slå om fra behagelige to minusgrader på mandag, til kanskje så mye som åtte plussgrader, til dels kraftig vind og nedbør på tirsdag. Vind på 13 sekundmeter og 6 mm nedbør er prognosen i skrivende stund.

- Dette ser ikke så bra ut. Må vi gi opp håpet om en hvit jul? spør vi Jon Austerheim ved Meteorologisk institutt i Tromsø.

- Jeg har relativt gode nyheter sånn sett. Først blir det mildt noen dager, men så blir det gode sjanser for at det igjen kan komme snø - eller i alle fall sludd, sier Austerheim.

Men først blir det ganske ille.

Allerede på kvelden mandag vil temperaturene stige. På tirsdag kan det bli så mye som 5 til 8 plussgrader. Samtidig vil det komme relativt mye regn.

- Først ser det ut til å komme noe snø første del av tirsdagen, så kommer det regn. Også onsdag vil det kunne komme noen regnbyger. Vinden kommer fra sørvest, som den ofte gjør når det er mildvær.

Meteorologen sier at folk må være forberedt på slaps, hålke og vanskelige kjøreforhold. Det vil også bli økt snøskredfare i tirsdag.

- Fra torsdag av blir det kjøligere. Da begynner vi å få luft fra vest og nordvest. Den er kaldere, og vi kan få hvit nedbør i form av sludd og snø.