Giske legger seg flat og beklager oppførselen

Ap-nestleder Trond Giske beklager sin oppførsel og tar selvkritikk. Folk som møter meg, skal føle trygghet og trivsel, ikke ubehag, understreker han. 

Nestleder i Arbeiderpartiet, Trond Giske, beklager at han har opptrådt upassende overfor kvinner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix 

Nyheter

– Jeg tror at de siste ukene og månedene har vært en enorm øyeåpner, også for meg. Når du får så konkrete tilbakemeldinger, så er det ikke noe annet å gjøre enn å legge seg flat, sa Giske i et direktesendt intervju på Dagsrevyen i NRK torsdag kveld.


DN: Trond Giske innkalt til møte med Jonas Gahr Støre

Ap-leder Jonas Gahr Støre har ifølge Dagens Næringsliv kalt Trond Giske inn til samtale for å konfrontere ham med minst fire nye varsler om upassende oppførsel

 

Giske sier at han skjønner at situasjonen svekker tilliten til ham og partiet, og at han skal gjøre alt han kan for å gjenreise den.

– Jeg tror nok at jeg må innse at jeg ikke har vært meg min oppførsel bevisst nok. Det kan dreie seg om ulikhet i maktforhold, aldersforskjell og sosiale sammenhenger med mye alkohol. Jeg har ikke opptrådt på en måte som er i tråd med de verdiene jeg ønsker å opptre etter. Det må jeg ta innover meg og ta selvkritikk på, sier Giske.

– Kjempelei meg

Nestlederen var tidligere torsdag i et møte med partileder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng. Der ble varslene mot ham diskutert.

Overfor NRK viste Ap-veteranen til at om hans oppførsel ble oppfattet som upassende eller ubehagelig, er det mer enn nok til å beklage dypt.

– Folk som møter meg, skal føle trygghet og trivsel, det skal ikke være ubehagelig eller upassende. Det er det viktige for meg.

Han ville verken gå inn på om varslene er del av en maktkamp i Ap, eller om han har vært utsatt for en svertekampanje. Men Giske sier han er redd for at alle oppslagene og situasjonen har skadd partiet.

– Det er jeg kjempelei meg for, konstaterte han.

Gjenreise tillit

Ap-nestlederen sier han husker sakene det er blitt varslet om, men at han av hensyn til varslerne ikke ønsker å gå inn på enkeltsakene.

– En slik situasjon svekker tilliten til meg. Det er jeg også lei meg for overfor de flotte partifolkene som opplever at dette går ut over dem. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å gjenreise den tilliten, men bare tiden vil vise om jeg kan lykkes med det. Jeg skal gjøre mitt beste, sa Ap-toppen, som sa dette på spørsmål om hvordan han skal gjenreise tilliten:

– Ved å vise at jeg tar disse henvendelsene og tilbakemeldingene på dypt alvor, at jeg skal vise meg tilliten verdig, at jeg står for verdier og holdninger og et samfunnssyn og likestillingssyn folk vil respektere og ha tillit til.

(©NTB)