Tre vesterålsspillere trukket frem blant de største fotballtalentene i landsdelen

I en omfattende presentasjon av de største nordnorske fotballtalentene i Nordlys, trekkes tre unge fotballspillere fra Vesterålen frem.

Lotte Hokland sammen med Geir Arne Kristiansen da Norges Fotballforbund samlet de mest spennende 2002- og 2003-modellene i landet i mars.   Foto: Svein Halvor Moe

Nyheter

Avisa Nordlys har i romjula presentert det de mener (+) er noen av de største fotballtalentene i Nord-Norge både på jente- og guttesiden. Spillerutviklere og klubber har ifølge avisen også vært involvert i arbeidet.

Blant de mange titalls spillerne mellom 15 og 21 år, som over flere artikler er presentert, er det også noen vesterålinger.

Peter Aas fra Melbu er en av dem. 20-åringen skrev proffkontrakt med TIL i mars, men fikk sesongen spolert av skader. Han fikk ikke fornyet kontrakten i TIL og er ifølge iTromsø på jakt etter ny klubb på høyest mulig nivå.

Nordlys mener melbuværingen har potensial.

– Den kjappe og kreative kantspilleren jobber alltid knallhardt begge veier, og kan ha en fremtid som back med rett skolering. Flere klubber kan nok tenke seg å få 20-åringen inn i sin stall i 2018-sesongen, skriver de om Aas.

Melbuværing Peter Aas trekkes frem som et av de mest spennede fotballtalentene i landsdelen.  

 

Sortland-spiller Isak Freyr Svendsen (18) blir også løftet frem.

– Han er en del av en spennende generasjon, sammen med blant andre Sondre Meløe, Håkon Eilertsen og Adrian Øyan, men 18 år gamle Svendsen ligger foreløpig et lite steg foran lagkameratene sine i løypa. Midtbanespilleren har fått mye spilletid for Sortland. Har en del spennende ferdigheter, med ballen i beina er han fantastisk, og veldig vanskelig å ta ballen fra. Ikke den store duellspilleren, men har et voldsomt driv med ballen i beina. Stort potensial, mener Nordlys.

På jente-sida nevnes Lotte Hokland (15), også hun fra Sortland.

– Kan spillere i flere offensive posisjoner, men er mest effektiv når hun har en rolle bak spissen. Har gode tekniske ferdigheter, kombinert med et bra overblikk. Vet i tillegg hvor målet står, og bruker sin gode skuddfot flittig. En del av et bra utviklingsmiljø i Sortland, som får frem flere lovende spillere. Har god fysikk for alderen, og er også rask og sterk, skriver Nordlys.