Vil besøke hav-bedrifter

Hvert år tømmer vi lokalene og alle 350 ansatte i Nærings- og fiskeridepartementet reiser ut i landet på bedriftsbesøk. I 2018 ønsker vi å møte de som jobber med havet, sier næringsminister Monica Mæland og fiskeriminister Per Sandberg.

  Foto: Pressefoto

Nyheter

I dag jobber mer enn 250 000 personer innenfor sjømat, maritimt og olje- og gass. Dette er fremtiden for Norge.

Det sier næringsminister Monica Mæland (H) og fiskeriminister Per Sandberg (Frp) i ei pressemelding.

Trapper opp satsingen

– Havet byr på store muligheter. I 2030 vil 40 millioner mennesker globalt jobbe i havnæringene, og havøkonomien vil doble seg. I Norge er vi skikkelig gode på sjømat, maritimt og olje. Derfor er det viktig at vi trapper opp satsingen på havet i tiden fremover, sier næringsminister Monica Mæland (H), som selv i løpet av våren skal legge ut på en egen havturné.

I løpet av våren skal også ansatte i Nærings- og fiskeridepartementet reise ut i hele landet for å møte spennende havbedrifter. Bedriftsbesøkene vil finne sted mellom 9.-13. april 2018, og vi ønsker invitasjoner fra din bedrift!, skrives det i pressemeldinga.

– Vi ønsker å møte de som har gode ideer, utvikler nye og spennende teknologier og som tror på at havet er fremtiden for Norge, sier fiskeriminister Per Sandberg (Frp).

Nærings- og fiskeridepartementet jobber med mange og store oppgaver, både innenfor havnæringene men også innenfor næringslivet generelt.

– Bedriftene som inviterer oss på besøk får presentere sin virksomhet for departementet, og de får et innblikk i hvordan departementet jobber. De får dessuten muligheten til å gi nyttige innspill til regjeringens politikk og, ikke minst, gi innspill til hvordan vi bør jobbe videre i 2018 med den store havsatsingen.