Grande: – Vi må rigge for et rausere og grønnere samfunn

Venstre går inn i regjeringsforhandlingene med ønske om å gjøre regjeringen grønnere, rausere og mer liberal, sier leder Trine Skei Grande.

Venstre-leder Trine Skei Grande sier at vern av LoVeSe er viktig for partiet, men hun vil ikke bruke ord som garantist før regjeringsforhandlingene som startet i dag, tirsdag 2. januar.  Foto: Lise Åserud/NTB scanpix

Nyheter

– Med rausere mener vi å bekjempe utenforskap, at folk ikke havner utenfor arbeidsmarkedet eller samfunnsstrukturene, sa Grande da hun møtte pressen sammen med statsminister Erna Solberg (H) og Frp-leder Siv Jensen tirsdag morgen.


Solberg: – Jo bredere regjering, jo bedre

Statsminister Erna Solberg (H) håper Venstre blir med inn i en ny trepartiregjering, og mener det vil gjøre det lettere å få til gode løsninger i Stortinget.

 

– Med grønnere mener vi selvsagt at vi må lage en politikk som kutter klimautslipp, men også at vi rigger et samfunn som er forberedt på det grønne skiftet, sier Grande, som samtidig peker på at de borgerlige partiene har greid å skape vekst uten å øke utslippene.

– Vi må fortsette på denne veien, sier Venstre-lederen, som også holder fram skolepolitikk som et viktig område for partiet.

Imot konsekvensutredning

Mens begge regjeringspartiene ønsker en konsekvensutredning for oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja, er Venstre klart imot.

– Alle skjønner at LoVeSe er kjempeviktig for Venstre. Men vi bruker ikke ord som garantist nå, for vi vil ikke stille ultimatum på vei inn i forhandlingene, sa Grande til en liten gruppe fra Natur og ungdom da hun ankom Hotell Jeløy Radio.