Flere avganger innstilt på morgenkvisten

Fly til og fra Bodø har fredag morgen blitt innstilt. Også fly til Evenes og Tromsø er kansellert.

Illustrasjonsfoto.  Foto: Vidar Eliassen

Nyheter

Flyet fra Andenes til Bodø 05:40 ble innstilt, og dermed også avgangen fra Evenes, som skulle gå 06:20.

Flyet fra Skagen til Bodø i sekstida i dag gikk som normalt, men der er flyet til Tromsø som skulle gå kvart over ni, nå innstilt. Det samme er flyet som skulle ankomme fra Bodø og Leknes klokka ni.

Bodø-flyet fra Andenes skulle også lande på Evenes, men den avgangen ble altså innstilt. Neste fly til Bodø går etter planen ti på ni. Det er ikke satt opp flere fly fra Andøya til Evenes i dag.

– Grunnen til at vi måtte kansellere på Andenes, er at vi fikk akutt sykdom på crewet i dag morges, sier kommunikasjonsdirektør Silje Brandvoll i Widerøe.

Hun forklarer videre at det samme crewet som skulle fly fra Andenes, også skulle være personale på flyet mellom Bodø, Leknes og Stokmarknes. Deretter skulle de jobbe på flyet til Tromsø. Det er altså samme sykdsomstilfelle som er årsaken til samtlige av kanselleringene.

– Når du får et akutt sykdomstilfelle, da er gode råd dyre. Men vi gjør det vi kan for å forsøke å begrense konsekvensene for publikum, sier Brandvoll.

På dette flyet skulle det være én i kabinen, i tillegg til lovpålagt to i cockpiten. Hvis en av disse tre er syke, går ikke kabalen opp, og derfor måtte flyet bli stående på bakken. Brandvoll har ikke informasjon om det var den kabinansatte eller en av pilotene som ble syk, ei heller hva slags sykdom det er snakk om.