Legger bak seg et rekordår. Forventer fortsatt vekst:

Over 750.000 passasjerer reiste over Evenes i fjor

Harstad/Narvik lufthavn hadde en vekst i trafikktallene på 6,1 prosent i fjor.

Lufthavnsjef Anne Britt Bekken. (Arkivfoto)  Foto: Andreas Isachsen

Nyheter

Onsdag ble fjorårets trafikktall for Harstad/Narvik lufthavn, Evenes, offentliggjort. De viser vekst både i innenlands- og utenlandstrafikken. Totalt hadde Evenes en vekst på 6,1 prosent i 2017.

Over landssnittet

Det er lufthavnsjef Anne Britt Bekken naturligvis fornøyd med.

– Dette er svært gode tall, og over landsgjennomsnittet til Avinors lufthavner. Av de større og sammenlignbare lufthavnene er det kun Tromsø lufthavn som har en høyere økning i trafikken enn Evenes. Denne positive utviklingen har vi sett over lang tid, og vi forventer å fortsette denne positive trenden, sier Bekken i en pressemelding.

Totalt 754.604 passasjerer reiste over lufthavna i fjor, noe som er rekord. Innenlandstrafikken hadde en vekst på 5,8 prosent. Noe av forklaringen på veksten, ligger i nedleggelsen av Narvik lufthavn i mars i fjor.

– Den totale økningen innenlands utgjorde 38.279 passasjerer, der økningen fra Narvik utgjorde rundt 18.000 passasjerer. Den resterende veksten i trafikken er generert gjennom nye flyavganger, samt generell vekst med flere reisende med de etablerte rutene, sier Bekken.

Forventer fortsatt vekst

Utenlandstrafikken økte med 10,8 prosent fra 2016 til 2017, noe lufthavnsjefen forklarer med et bedre flyprogram for charterturer fra Evenes, med kjente reisemål over lengre periode, som mange benyttet seg av.

Bekken sier de merker at Nord-Norge blir stadig mer attraktiv som reiselivsdestinasjon. Turistene kommer til regionen hovedsakelig med vanlig rutefly, men også charter.

– Vi håper at denne chartertrafikken fra utlandet med turister inn til regionen vil øke ytterligere, sier lufthavnsjefen. Hun tror også satsningen til Forsvaret vil bidra til å øke trafikken over Evenes.