Unge Høyre samler lørdag fylkesledere til krisemøte i Oslo

Alle fylkeslederne i Unge Høyre samles i Oslo i dag for å diskutere varslingssakene.

Stortingsrepresentant Kristian Tonning Riise var også leder for Unge Høyre fram til onsdag.   Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Nyheter

– Vi har mange medlemmer som naturlig nok kan ha behov for å snakke med noen. Det er vårt ansvar å sørge for at de blir ivaretatt. Derfor samler vi fylkeslederne. Vi ber også om forståelse for at dette er unge mennesker som ikke er profesjonelle aktører overfor pressen, og at pressen tar hensyn til det, sier Unge Høyre-leder Sandra Bruflot i en tekstmelding til NTB.

Fredag la Høyre og Unge Høyre seg flate. Da hadde de fått inn sju varsler etter at ungdomspartiets leder, Kristian Tonning Riise, gikk av sent onsdag kveld på grunn av upassende seksuell oppførsel.

Flere saker skal ha blitt meldt inn til Unge Høyre sentralt tidligere, men ikke blitt fulgt opp tilstrekkelig av hovedorganisasjonen. I 2014 mottok Unge Høyre blant annet et varsel om at Riise hadde seksuell omgang med en ni år yngre jente. Episoden skjedde under et fylkesårsmøte i 2014. Jenta var 16 år, Riise var 25.

Til Aftenposten forteller jenta at hun ikke ønsket å ha seksuell omgang med ham, men at hun var veldig beruset og ikke i stand til å si verken ja eller nei. Etterpå klandret hun seg selv, og følte skam. Riise har bekreftet at han hadde sex med jenta, og at de begge to var beruset.

Etter det NTB kjenner til, møttes fylkeslederne klokken 12 på Høgskolen i Oslo og Akershus (nå OsloMet Storbyuniversitetet).

Nordland Unge Høyres leder Jim Simonsen Jenssen, opprinnelig fra Andøy, ønsker ikke å uttale seg om saken.

– Alle henvendelser i denne saken rettes til Unge Høyres generalsekretær, Maria Barstad Sanner. Utover det har jeg ingen kommentarer i denne saken, er hans svar på VOLs forespørsel.