Antall influensasyke er økende

Influensasesongen nærmer seg toppnivået fra i fjor, og antall influensarammede antas å øke i ukene framover, opplyser Folkehelseinstituttet.

Antallet syke med influensa øker.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Nyheter

– Vi nærmer oss nå toppnivået for i fjor. Det nytter fortsatt å la seg vaksinere da det kommer til å være influensa i omløp i flere måneder til, opplyser Folkehelseinstituttet i sin ukentlige influensarapport onsdag.

I begynnelsen av året registrerte Folkehelseinstituttet en stagnering i antall laboratoriebekreftede influensatilfeller i Norge. I uke tre hadde derimot tallene begynt å øke. Folkehelseinstituttet påpeker at vi er kommet omtrent midtveis i årets influensautbrudd, og de venter mange influensasyke i ukene framover.

På landsbasis dominerer nå influensa B-virus. Influensasesongen går fra uke 40 på høsten og fram til uke 20 påfølgende år.