Brøt seg inn på sykehuset for å stjele kjeks og vin - fikk samfunnsstraff

En vesteråling er dømt for flere innbrudd på sykehuset på Stokmarknes. Det han har stjålet? Stort sett kjeks og vin.

Mannen brøt seg inn her, på Nordlandssykehuset Vesterålen, ved tre anledninger.  

Nyheter

Tiltalepunktet om innbrudd gjelder fem tilfeller på en periode over seks måneder i 2016 og 2017. I tre av tilfellene var det sykehuset han tok seg inn på, enten ved å knuse et vindu eller ved å fjerne en plate. Om de to første tilfellene står det beskrevet:

– Han borttok blant annet kjeks og vin.

Stjal penger

I tillegg er mannen dømt for å ha stjålet 1 800 kroner i kontanter og en bærbar pc fra sykehuset. Ved ett tilfelle skal mannen ha brutt seg inn på Åse bo- og behandlingssenter ved å bryte opp et vindu. Der stjal han 10 000 kroner i kontanter.

Han er også dømt for å ha brutt seg inn i lokalene til Vesterålen storkjøkken, der han blant annet tok et kredittkort.

Skjøt på naboens katt

Tiltalen inkluderer også punkter om narkotikakriminalitet. Han er dømt for ett tilfelle av oppbevaring av cannabis og et tilfelle av oppbevaring av mindre mengder hasj.

Mannen er også dømt for å ha kjørt bil uten førerkort.

Det siste punktet på tiltalelista gjelder bruk av skytevåpen på uforsiktig måte. Ved flere anledninger i en periode på to uker i 2016 skjøt han med luftvåpen mot naboens bolig og naboens katt, slik at denne måtte opereres.

Samfunnsstraff og erstatningskrav

Mannen tilsto alle forholdene i retten. Straffen settes til samfunnsstraff i 59 timer, med en gjennomføringstid på 120 dager. Han får en sperrefrist på å få ta lappen på seks måneder.

Han må betale erstatning til sykehuset, Vesterålen storkjøkken samt en privatperson på til sammen 73 000 kroner.