Fikk fengselsstraff for å ha truet politiet

Politiet rykket ut etter melding om at en øksnesværing hadde truet familiemedlemmer. Da ble de selv truet av mannen.

  Foto: Arkivbilde

Nyheter

«Bare kom igjen, dere er ikke mye tøffe nå» sa mannen, mens han holdt en kniv i hånden, til de to som hadde rykket ut fra politiet.

Han er nå dømt i Vesterålen tingrett for trusler mot offentlig tjenestemann, samt for å ha båret kniv på offentlig sted. I tillegg er han dømt for å ha framsatt trusler som skapte frykt, overfor en kvinne.

– Dramatisk

Truslene mot politiet stammet fra en episode i desember i 2016. I retten forklarte mannen at han møtte politiet med en kniv i hånden, at han inviterte dem til å slåss og at han var stor i kjeften.

Politivitnet forklarte i retten at mannen hadde kommet i stor fart ned trappen, med kniven i hånden. Politiet skal ha gitt han flere pålegg om å slippe kniven, og de opplevde situasjonen som ganske dramatisk.

Han skal også ha båret en kokkekniv uten aktverdig formål på Høtten pub på Myre i juli samme år.

Ville brenne ned leilighet

I januar 2017 skal han på telefon ha uttalt til en kvinne at han hadde anskaffet bensin og at han skulle brenne ned leiligheten han bodde i.

Mannen erkjente de faktiske forholdene. Mannen erkjente straffskyld i punktet om trusler mot politiet, men ikke for å ha truet kvinnen på telefonen, da han kun mente å true seg selv.

Mannen dømmes til 40 dagers fengel for forholdet. Han soner nå for en annen dom i Bodø fengsel.