Flyvraket etter Svolvær-ulykken ligger på 60–70 meters dyp

Flyhavarikommisjonen har sendt to inspektører til Svolvær for å bistå i arbeidet etter småflystyrten søndag kveld der to personer omkom.

TILBAKE: Flyhavarikommisjonen er på vei til Svolvær.   Foto: Marius Birkeland

Nyheter

Havariinspektør Birger Andreas Bull sier til NTB at de vil starte med å lokalisere flyvraket for å få det hevet. Det er meldt laber bris fra sørøst og rundt 1 minusgrad i leteområdet mandag.


Politiet: To personer er bekreftet omkommet

To omkom da småfly styrtet

Et småfly styrtet søndag kveld i sjøen ved Helle flyplass nær Svolvær. Flyet er eid av flyklubben i Tromsø. Klubben bekrefter at to av deres medlemmer er omkommet.

 

Inspektørene vil være framme i området mandag formiddag.

Ligger på 60–70 meter

Politistasjonssjef Ketil Finstad-Steira i Svolvær sier til NTB at de mener vraket ligger på 60 til 70 meters dyp og at de tror de har lokalisert det.

– Når det gjelder hevingen av flykroppen, så kommer Flyhavarikommmisjonen hit klokka 1 i dag. Når vi har snakket med dem, vil vi lage en plan for når vraket skal heves, sier politistasjonssjefen.

Det er godt vær i leteområdet mandag og ifølge politiet greie forhold for å få opp vraket. Spørsmålet om når det kan heves avhenger av hvor utstyret kan hentes fra. Finstad-Steira regner med at de vil ha klarlagt det i løpet av mandag ettermiddag.

Navnene på de omkomne vil bli frigitt mandag.

Stengte flyplassen

Det var tårnet på flyplassen som varslet om ulykken som skjedde rett etter at et énmotors Piper småfly hadde tatt av for å returnere til Tromsø. Flyplassens båt fant de to forulykkede i sjøen.

– Det er den båten som rykker ut herfra ved havari på sjøen. Vi hadde selvfølgelig håpet at dette aldri skulle skje, men i kveld skjedde det, og vi var først ute med båten, sier flyplassjef Bjørn Opsahl til NRK.

Opsahl sier flyplassen holdes stengt deler av mandagen for å ta vare på de ansatte.


Svolvær flyplass stengt mandag morgen

Svolvær lufthavn holder stengt for dagens to første avganger mandag etter småflystyrten som kostet to mennesker livet søndag kveld.


– Av hensyn til dem som var på jobb, har vi valgt å stenge for de to første avgangene. Vi må følge opp dem som har vært i innsats, og de har en del sterke inntrykk å bearbeide, forklarer han.

(©NTB)