Nytt sauesenter i nord

Hadselværinger er godt representert i samvirkeforetaket Arktisk kompetansesenter for sau.

FERSKT FORETAK: Arktisk kompetansesenter for sau SA er stiftet. ARKIVFOTO  Foto: Jonas Olsen

Nyheter

Det ferske foretaket vil ha base ved naturbruksskolen på Kleiva.

– Senteret er stiftet av faglag, landbruksorganisasjoner, veterinærer, rådgivere og skolen. I tillegg er også Nortura andelseier i selskapet. Arktisk kompetansesenter for sau skal være en forsøksarena og drive utviklingsarbeid, opplæring og kompetansebygging, heter det i en pressemelding.

Blant de 20 medlemmene i foretaket finner vi Hadsel bondelag, Søndre Langøya sankerlag, Vesterålen gjeterhundlag og Vesterålsmat. Thomas Johansen, Hadsel Bondelag, og Ragnhild Renna, Norsk Landbruksrådgiving Nordland, er blant dem som har plass i styret.