Uvisst når denne blir reddet

Denne traileren kjørte av veien på E10 ved Buddalsnesset i Hadsel kommune sist fredag ved 18-tiden. Ifølge Statens vegvesen er det foreløpig uvisst når den blir fjernet.

Traileren som kjørte av veien fredag kveld, står fortsatt i sjøen tirsdag formiddag.  Foto: Knut Ivar Aarstein

Nyheter

Kontrollingeniør Allan Lorentzen ved Staten vegvesen på Leknes kan fortelle at det er høyst uvisst når den latviske traileren blir reddet.


Se bildene:

Rev med seg autovernet før traileren havnet i grøfta

Den latviske trailersjåføren mistet kontroll over bilen, kjørte gjennom autovernet og havnet i grøfta.

 

– Traileren står cirka fire meter fra veien og utgjør derfor ingen fare for trafikken nå. Den kan derfor stå der den står inntil eierne finner ut at de skal hente den. Vi har nå erstattet de hundre meterne med autovern som ble ødelagt under utforkjøringen. Fartsbegrensningen på strekningen er opphevet og trafikken går som normalt, sier Allan Lorentzen til VOL.

Avviste redningsbil

Den lokale redningsbilen som fredag ankom stedet hvor utforkjøringen skjedde, måtte gjøre vendereis etter at det latviske selskapet som eier traileren insisterte på at de skulle redde bilen selv.

– Det har de rett til å gjøre og ettersom bilen ligger så langt fra veien, utgjør ikke traileren noe umiddelbart problem slik vi sier det, sier Allan Lorentzen i Statens vegvesen, som håper at den blir hentet og at eierne ikke venter til våren.

Stor tålmodighet

– Vi har ganske stor tålmodighet med at denne traileren står der den står, men håper ikke den skal bli et forurensningsproblem. I så fall blir det Hadsel kommune sitt ansvar.

Årsaken til at bilen blir stående en stund til, er at bilen var losset og tom da den kjørte av veien.

– Dersom det er viktig last om bord som skal til lokale bedrifter, pleier mottakerne å garantere for redningsoppdraget. Siden det er en tom trailer som står der, var det ikke så viktig for eieren å få den på veien med en gang, sier Lorentzen, som ikke har fått informasjon om når traileren skal fjernes.

Små skader

Traileren har små skader og kan trolig settes i normal drift så raskt den blir hentet, løftet over autovernet og satt ned på veien igjen. Eieren opplyser til Statens vegvesen at de skal bruke en mobilkran for å løfte den på veien.

– Hvor vanlig er det at en trailer blir stående slik som dette?

– Det er faktisk veldig uvanlig her i Lofoten, men siden den var tom og det ikke var last som måtte fraktes med en gang, hastet det ikke for eieren, sier Lorentzen til VOL.