"Det har gjennom media versert en rekke påstander og spekulasjoner om Forsvarets beredskap til havs. Norges Fiskarlag har vist sterkt engasjement i dette og representerer en stor gruppe yrkesutøvere som både må ha tillit til, og er avhengig av, at beredskapen til havs har et tilfredsstillende nivå», skriver forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) i en invitasjon til Norges Fiskarlag.

Møtet skal finne sted 16. mars.

Forsvaret har blitt kritisert av flere yrkesutøvere i fiskenæringen for svekket beredskap til havs. Interesse- og arbeidsgiverorganisasjonen Fiskebåt skriver i et brev til Forsvarsdepartementet at Forsvaret har brukt for lang tid på utskiftningen av helikoptre.

– Først og fremst er resultatet at vi får en redusert sikkerhet for alle de som jobber i den norske fiskeflåten. Der er en redusert beredskap som resultat av at man ikke har operative helikoptre om bord i kystvaktfartøyene, sa Audun Maråk, administrerende direktør i Fiskebåt, til Skipsrevyen i januar.

– Det er nesten ti år siden vi fikk det første helikopteret, og det er fremdeles ikke i bruk. Med andre ord risikerer vi at helikoptrene er utrangerte før de er kommet i bruk, sa Maråk.