Sandnesrevyen returnerer etter 15 års fravær:

– De som blir lett krenka, må ikke komme

Om en drøy uke er det premiere på «Larmen», som spilles på Lokalet på Sandnes. Revygjengen lover en revy med mye galskap.

Denne helsprø gjengen gleder seg til revypremieren på «Larmen» Fra venstre: Andre Ellingsen, Caroline Hov Lauritzen, Andrea Enevoldsen, Marit Fleines, Thomas Thomassen og Heidi Anita Knutsen. Arne Viladsen, Grete Lundberg, Helge Larsen og Hilde Burchardt, var ikke til stede da bildet ble tatt.  

Nyheter

– Vi kommer til å bryte en del med den tradisjonelle revysjangeren, sier Andrea Enevoldsen.

Hun er blant dem som blåser liv i revymiljøet på Sandnes igjen etter 15–16 års fravær, og står selv på scenen i ulike innpakninger.

Mye å kommentere

Hva er så årsaken til at innbyggerne på Sandnes, og forhåpentlig andre steder i kommunen, får servert revy igjen etter en så lang pause? Blant annet fordi det var et ønske i ungdomslaget om å blåse liv i revyen igjen.

– Det skjer jo ganske mye i lokalsamfunnet som vi hadde lyst til å kommentere, og så ballet det på seg, sier Thomas Thomassen.

– Vi var en gjeng fra ungdomslaget som møttes i høst og begynte å diskutere og skrive tekster. Da vi trengte flere, ble vi etter hvert noen til, forteller Hedi Anita Knutsen.

Farmen-inspirert

Den muntre gjengen ønsker ikke å røpe særlig mye før premieren den 3. mars, men understreker at det slett ikke bare blir en revy som er sentrert rundt det som skjer på Sandnes. Lokale og aktuelle hendelser i kommunen, og likeså internasjonalt, står også på menyen.

– Folk må komme og se selv. Men jeg kan si såpas at siden vi har valgt å kalle revyen for «Larmen. Kampen for tilværelsen», er det en liten indikasjon på hva man kan forvente, smiler Thomassen lurt.

– De som blir lett krenka må ikke komme, supplerer Marit Fleines.

Én forestilling

Som det allerede er nevnt, blir ikke revyen helt strømlinjeformet, og blir derfor noe annerledes enn det revyer flest er.

Ensemblet er også svært hemmelighetsfulle når det gjelder hva annerledesheten innebærer, men røper blant annet at det dukker opp flere overraskelser som er vanskelig å forutse.

«Larmen. Kampen for tilværelsen» blir i utgangspunktet bare spilt en gang.

– Én forestilling betyr at det kan bli trangt i salen. Vi setter inn så mange stoler som vi kan, og så får vi se, men vi utelukker ikke at det blir en forestilling til. Vi oppfordrer uansett folk til å møte opp på premieren, sier Fleinsnes.

Instruktør for revyen er Helge Larssen. Orkesterduoen består av Roy Paulsen på gitar og Veronica Vangen Evensen på tangenter.