Dette melder selskapene i ei pressemelding.

De to flyselskapene inngår nå en såkalt code share agreement, som innebærer at deres felles kunder kan fly med begge flyselskapene på samme booking.

– Takket være den nye avtalen, som vil tre i kraft 5.mars, vil KLM og Widerøe gi kundene nye muligheter og fleksibilitet til å velge et større antall destinasjoner på sine reiser. Internasjonale turister vil nå få mulighet til å finne Widerøes destinasjoner hos KLM og norske reisende vil ha tilgang på KLMs store, internasjonale nettverk, sier Widerøe i pressemeldingen.

Tilbudet vil også gjelder flyvninger fra og til Stokmarknes, men ikke fra Andenes.

– En av de sterkeste merkevarene i Europa

– Widerøe jobber uavbrutt med å bedre flytilbudet for våre kunder ute i Distrikts-Norge. Vi har samarbeidsavtaler med mange selskaper og nå utvider vi vårt samarbeid med KLM. Med denne avtalen vil Widerøes destinasjoner bli markedsført av en av de sterkeste merkevarene i Europa. Dette er gode nyheter for oss som ønsker å videreutvikle reiselivsnæringen i Norge. KLM’s store nettverk gir samtidig tilgang til flere destinasjoner for Widerøes kunder, sier Christian Skaug, Direktør Network & Pricing i Widerøe.

Egen kode

KLM vil legge en KL-kode på Widerøes innenriksruter, noe som gjør at KLM-passasjerer som skal bytte fly i Oslo, Trondheim eller Bergen kan fortsette reisen med samme billett. – Vi ser på Widerøe som en sentral partner for å utvide vårt rutetilbud i Norge, og vi er glade for å kunne gi passasjerene våre fordeler i form at fleksibilitet og et større antall destinasjoner. Det nye samarbeidet vil gi reisende – og spesielt pendlere som bor i utkantstrøk rundt i Norge, en helt ny tilgang til KLMs internasjonale nettverk av flyruter. Samtidig vil vi kunne betjene de viktigste markedene for innkommende turisme til attraktive destinasjoner i nord- og vestkysten av Norge, sier Paul Terstegge, general manager for Air France KLM i Norge. Samarbeidet vil fra og med 5.mars og dekke følgende rutetilbud: • Bergen (BGO) - Tromsø (TOS), Bodø (BOO), Kristiansund (KSU), Molde (MOL), Ålesund (AES) og Florø (FRO) • Trondheim (TRD) - Tromsø (TOS), Kristiansund (KSU) og Harstad/Narvik (EVE). • Oslo (OSL) – Florø(FRO), Ørsta/Volda (HOV), Leknes (LKN), Svolvær (SVJ), Stokmarknes (SKN), Mo i Rana (MQN)