Det kommer frem av sakspapirene til styremøtet 28. februar.

Det skal hvert andre år velges nytt styre i Helse Nord og Nordlandssykehuset. Dette skjer på styremøtet neste uke.

Nominerte

I prosessen frem mot møtet har et arbeidsutvalg sendt ut brev til flere instanser i Nord-Norge, deriblant fylkeskommuner, sykehus og Sametinget. De har fått tilbake flere kandidater, hvorav tre altså er fra Vesterålen.

Nordland fylkeskommune har nominert fire personer til vervet. Her finner vi to vesterålinger i Oddmund Enoksen fra Sortland og Ulrikke Holmøy fra Øksnes.

KS Nordland har også nominert noen, nemlig Grete Ellingsen, tidligere ordfører i Sortland.

Kompetanse

I sin forespørsel til de forskjellige instansene skriver Helse Nord følgende om kriteriene som bør ligge til grunn hos kandidatene.

«Helseforetakene forvalter viktige samfunnsoppgaver og store ressurser på vegne av fellesskapet, og er store virksomheter i sine lokalsamfunn. Det er viktig at styremedlemmene har kompetanse som reflekterer oppgavene styret har og de utfordringene det enkelte helseforetakene står overfor. Helse Nord RHF vektlegger at styrene for at helseforetakene samlet sett bl.a. må oppfylle følgende kompetansekrav: - Helsefaglig kompetanse og kunnskap om/erfaring fra primærhelsetjenesten - Kompetanse innen IKT, økonomi og ledelse - Tilknytning til/erfaring fra universitets- og høgskolesektoren - Forvaltnings- og samfunnskompetanse.»

Styreperioden er 28. februar til februar/mars 2020.

Sakspapirene finner du her.