Overrasket fylkestinget med «Annie»

Sammen med Annie-gjengen fra Teaterklubb 81 i Dverberg, opptrådte Andøy-ordfører Jonni Solsvik og Andøya Space Center-sjef Odd Roger Enoksen for fylkestingsmedlemmene mandag.
Nyheter

Fylkestingsmøtet går for seg i Bodø, og åpnet kl. 09 mandag -med en hilsen fra Andøy-ordfører Solsvik, som sto for den offisielle åpninga. Deretter opptrådte han og Odd Roger Enoksen sammen med Annie-gjengen fra Dverberg.

– Nå må dere nesten unnskylde meg, men jeg må bytte jakke, sa Solsvik på slutten av hilsningstalen sin, før han introduserte kulturinnslaget - som han altså selv var med på.

Du kan følge møtet på stream her.

De to har vært med og spilt i «Annie»-forestillingen på Dverberg i desember. Suksessen ble mandag gjentatt, for fylkestinget. Etter at Solsvik var ferdig med hilsningstalen, entret nemlig «Annie»-ensemblet scenen, blant dem også Odd Roger Enoksen i rullestol, i rollen som den amerikanske presidenten Franklin D. Roosevelt.

Mia Kvalvik Eliassen spilte Annie i oppsetningen med samme navn på Dverberg før jul. Her er hun før opptredenen på fylkestinget.  Foto: Thor-Wiggo Skille

 

De opptrådte for fylkestinget med sangen «I morgen». Dette var det kun fylkesordfører Sonja Alice Steen og hennes nærmeste stab som visste på forhånd, ifølge en pressemelding sendt ut fra instruktørene.

I hilsningstalen før opptredenen, snakket Solsvik om mulighetene for Andøy.

– Utfordringene i Andøy betyr ikke at andøysamfunnet har mista framtidstro. Vi har all grunn til å møte framtida med optimisme, var hans åpningspoeng.

Solsvik snakket om mulighetene som ligger i etablering av satellittbase, og The Whale, som skal bli en unik og hvalrelatert attraksjon. På Andøy har de drevet hvalsafari i 30 år, og de har derfor kompetansen som trengs, mener Solsvik, som takket fylkestinget for at de har bevilga penger for å få realisert prosjektet.

Han vrei talen over på «Annie»-forestillinga ved å snakke om at kulturprosjekter for ungdom er en del av Andøy kommunes strategiske planer, og kom med en anekdote han sa ga ham håp for framtida:

– Under en av forestillingene, gjorde jeg en feil på scenen. Den feilen var så grov at jeg grudde meg til å gå av, og møte de andre. Den første jeg møter på vei av scenen, er Mia, som spiller Annie. Hun ga meg tommel opp og sa: «Jeg syns du er flink, Jonni!» Å se at barna hele tida fokuserer på det vi gjør sammen, og ser det positive i ting, i stedet for å kun peke på det negative, det er en sterk lærdom som gjør meg til framtidsoptimist, sier han.