Monsen hevder i media at verken Fiskeridirektoratet eller salgslaga greier å avsløre jukset som foregår i næringen. Styrelederen i Nordland Fylkes Fiskarlag uttrykker sterk frustrasjon over slike påstander, ifølge ei pressemelding.

Samme påstand

Samme påstand ble for øvrig også i fjor på samme tid servert fra en annen sentralt plassert person i Fiskeridirektoratet.

– Jeg blir rett og slett svært frustrert over disse udokumenterte påstandene som slenges ut sier Fredriksen samtidig som han mener at påstandene er en innrømmelse fra Fiskeridirektoratet om at dagens omfattende fangstrapportering både blant store og små fiskefartøy må være helt mislykket.

– Det er etter Monsens påstander grunn til å stille spørsmål ved om ordningen med fangstrapporteringen fra fiskeflåten har feilet fullstendig sier Fredriksen i pressemeldinga.

Mistenkeliggjør ei hel næring

Styrelederen i Nordland Fylkes Fiskarlag mener at enten må nå Fiskeridirektoratet legge frem håndfaste bevis på at det jukses, og hvordan og hvor dette foregår slik at organisasjonene kan bistå med å få tatt hånd om ulovlighetene eller så må en snarest fjerne denne mistenkeliggjøringen av en hel næring.

– Jeg krever at vi snarest må få frem hva Thord Monsen bygger sine uttalelser på. Dette har næringen krav på sier Fredriksen.

–  Jeg vil også presisere at Nordland Fylkes Fiskarlag tar avstand fra eventuelt juks som foregår i fiskerinæringen, men la oss få på bordet dokumentasjon og ikke påstander så skal også vi selvfølgelig ta tak i saken avslutter styreleder i Nordland Fylkes Fiskarlag, Jan Fredriksen.