Olemic Thommessen trekker seg som stortingspresident

Olemic Thommessen (H)  trekker seg som stortingspresident etter byggeskandalen. Årsaken er at KrF ikke lenger har tillit til ham.
Nyheter

– Jeg har fått beskjed om at Kristelig Folkeparti har trukket sin støtte til meg som stortingspresident, og vil selvfølgelig derfor gå av i den rollen. Jeg vil derfor legge til rette for at vi innen kort tid kan få valgt en ny president, sa Olemic Thommessen før Stortinget gikk i gang med dagens agenda.

Etter det NTB får opplyst har Kristelig Folkeparti gitt beskjed til Høyre om at partiet ikke lenger har tillit til Thomessen etter byggeskandalen på Stortinget og de enorme kostnadsoverskridelsene.

KrF-leder Knut Arild Hareide og parlamentarisk nestleder Hans Fredrik Grøvan har innkalt til pressekonferanse i vandrehallen på Stortinget klokken 10.15.

Flere partier har krevd Thommessens avgang etter den siste byggesprekken på nesten 500 millioner kroner. Siden regjeringspartiene har stilt seg på Thommessens side, var KrFs stemmer som blir avgjørende. Trolig er det de siste redegjørelsene rundt Thommessen rolle som byggherre som har ført til at KrF ikke lenger kan ha tillit til ham som stortingspresident.

– Byggesaken er og har vært en vanskelig sak for Stortinget. Jeg håper at det at jeg nå går av kan bidra til at vi får ro rundt saken og brakt den videre i så måte, sa Thommessen