Dette går frem av ei stillingsannonse. Her kommer det frem at Willy Vestå går av med pensjon til høsten, og dermed er avisen på jakt etter hans etterfølger.

Vestå har hatt ledende stillinger i Bladet Vesterålen siden begynnelsen av 80-tallet.

– Jeg begynte som redaksjonssekretær i 1985 før jeg så var redaksjonsleder og senere redaktør. Så en kan si jeg har vært i ledende stillinger en mannsalder, sier Vestå til VOL.

– Hvordan blir det å overlate tøylene til noen andre etter så mange år i sjefsstolen?

– Jeg vil overlate til andre å skape et innhold i stillingen. Det som er sikkert er at den som kommer inn tar over en redaksjon i toppform som er klar for å møte ei fremtid med stadig større digital fokus, sier han.

Får ikke fritidsproblemer

Det han er klar på, er at han ikke vil får fritidsproblemer når han gir seg.

– Tida får vise hva jeg finner på, men jeg vil nok ikke ha problemer med å finne ting å gjøre. Jeg har veldig mange fritidssysler som jeg ønsker å bruke tid på. Det får jeg nå, etter hvert, mulighet til, sier han og legger til:– Engasjementet er stort for regionen og det engasjementet vil nok fortsette. Problemet mitt har alltid vært å si nei, så også som pensjonist må jeg nok passe på og av og til si nei til forespørsler slik at det ikke blir for mye.

Vil kanskje skrive

Selv om han nå gir seg, kan det hende vi ser pennen hans i avisen også i tida etter han går over i pensjonistenes rekker.

– Det kan hende jeg sier ja til noen skriveoppdrag også fra høsten av. Det får tiden vise, sier han.