KrFs landsstyre har ikke tillit til Listhaug – ber Solberg ta grep

Landsstyret i KrF har ikke tillit til Sylvi Listhaug (Frp). Partileder Knut Arild Hareide ber statsminister Erna Solberg (H) om å ta grep.

Partileder Knut Arild Hareide i KrF informerte mandag om at landsstyret i KrF ikke har tillit til Sylvi Listhaug som justiminister.  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Nyheter

– KrFs landsstyre har gitt et tydelig råd til stortingsgruppa i KrF. Landsstyret har uttrykt at de ikke har tillit til den sittende justisministeren. Og de ber Erna Solberg om å ta grep, så vi unngår å få en mistillitssituasjon i Stortinget i morgen, sa partileder Hareide etter mandagens møte.

– KrFs landsstyre har også gitt stortingsgruppen mandat og tillit til å håndtere saken som vil komme i Stortinget i morgen. Jeg kommer ikke til å kommentere denne saken videre før jeg går på Stortingets talerstol i morgen, sa Hareide før han forsvant inn i en heis på Stortinget.

En hardt presset KrF-leder kom med sin uttalelse etter et drøyt fire timer langt landsstyremøte som ble etterfulgt av et kort møte i KrFs stortingsgruppe.

Rødts mistillitsforslag mot justisminister Sylvi Listhaug skal behandles i Stortinget tirsdag formiddag. Ap, Sp, SV og MDG støtter forslaget.

Bråket startet etter at Listhaug la ut en post på sin Facebook-side 9. februar, der hun anklaget Arbeiderpartiet for å være mer opptatt av å beskytte terroristenes rettssikkerhet enn nasjonens sikkerhet.

Posten ble slettet etter fem dager fordi Listhaug ikke hadde rett til å bruke bildet hun hadde lagt ut.

Opposisjonen har også vært sterkt kritisk til Listhaugs unnskyldninger, og Hareide fastholdt mandag at unnskyldningen nærmest måtte hales ut av henne i Stortinget sist uke.