Veien fortsatt stengt etter skred tirsdag morgen

Politiet skal gjøre ny vurdering av hvorvidt skredet skal ryddes innen klokken 10:00 torsdag morgen.

Veien er stengt og er nå skiltet.  Foto: Marius Birkeland

Nyheter

Det 30 meter brede skredet som gikk mellom Langvassbukta og Flesnes grytidlig tirsdag morgen, er ikke ryddet.

– Det er ikke forsvarlig å starte snørydding før det er gått et døgn. Det vil bli tatt ny vurdering torsdag klokken 10:00. Fergen går nå mellom Refsnes til det gamle fergeleiet på Forøysæter, forbi rasstedet, opplyste politiet til Harstad Tidende tirsdag.

Dermed er veien fremdeles stengt onsdag morgen.

Ettersom veien fortsatt er stengt er det også fortsatt endringer i fergerutene. Som politiet nevner, går det beredskapsrute mellom Refsnes-Forøyseter. Den ordinære fergeruta mellom Refsnes og Flesnes, er innstilt. Området hvor skredet gikk, er svært skredutsatt.


Nordland Røde Kors Hjelpekorps er parat i påsken:

Bekymret over skredfaren

Selv om det ikke er meldt all verdens vær denne påsken, regner likevel hjelpekorpset i Nordland Røde Kors med at det blir litt å henge fingrene i.

 

Det er fremdeles betydelig snøskredfare i hele regionen, og det gikk flere mindre skred tirsdag. Hverken biler, dyr eller folk er foreløpig tatt av snøskred.

Folk bes unngå ferdsel i skredterreng - spesielt ved temperaturstigning, som er tilfellet onsdag.

De som skal reise nordover på påskeferie, bør også være forsiktige. I Troms fra Senja og nordover er det ikke bare betydelig, men stor snøskredfare (fareklasse 4 av 5 mulige).  I Troms og Finnmark har flere bygder blitt isolert av ras, og mange veistrekninger er stengt.

Det kan også informeres om at to av hurtigbåtene mellom Tromsø og Harstad, MS Fløyfjell og MS Kistefjell, ligger til kai i Harstad i påvente av reparasjon. Dermed kan det være forsinkelser eller kanselleringer i hurtigbåtnettet.