Det skal ha vært flere skigåere i området der skredene gikk. Ifølge Dagbladet, som har snakket med Svolvær Røde Kors, har fire personer blitt tatt av raset.

Noen minutter senere skriver VG, som har vært i kontakt med Hovedredningssentralen, at ingen personer ble tatt i raset likevel.

– Det var seks personer i området, og de første meldingene gikk på at fire turister var tatt av raset, men nå er disse personene gjort rede for, sier Rune Danielsen i Hovedredningssentralen til VG.

Ifølge Danielsen var det to av de utenlandske skituristene som utløste ett eller to snøskred.

Da VOL tar kontakt med Infosentralen til Røde Kors, får vi vite at de eksterne hjelpekorpsene som ble kalt inn til oppdraget, har blitt avløst.

– Svolvær Røde Kors er fortsatt i området. De øvrige hjelpekorpsene som ble tilkalt i forbindelse med hendelsen, har blitt kalt tilbake, sier Lars Røed Hansen ved Infosentralen.

Selv om man antar at ingen har blitt tatt av skredet, fortsetter helikopteret å søke i området.

– Det er for å være på den sikre siden, og derfor er det nødvendig å undersøke området grundig, understreker Røed Hansen.

På spørsmål om hvorfor det først ble meldt om at fire personer ble tatt av raset, før opplysningen ble justert noen minutter etter på, svarer Røed Hansen at ikke uvanlig.

– Det er ganske vanlig at man får slike ubekrefta meldinger når man ikke har full oversikt. Da kan det bli feil og upresise opplysninger, sier han.

Ifølge VG, jobber politiet med å sette inn hunder i det videre søket.

Klokken halv tre lørdag ettermiddag, melder politiet at aksjonen er avsluttet og at alle involverte er gjort rede for.