Med den nye pakkereiseloven får du bedre rettigheter når du er på ferie:

Selv om du kjøper ulike reisetjenester med ulike aktører, vil det likevel bli regnet som en pakke

Fra 1.juli vil flybiletter, hotell og leiebil som er bestilt samtidig gjennom Norweigan, Booking.com eller Ticket, bli regnet som en pakkereise
Nyheter

Den nye pakkereiseloven vil føre til at flere reiser blir lagt under reisegarantiordningen, skriver E24.

Ifølge daglig leder i Reisegarantifondet, Signe Eriksen, vil lovendringen gi forbrukerne noen klare fordeler som de ikke har hatt før.

Slipper å stille reisegaranti

Hun forteller at de som tilbyr reisetjenester, er forpliktet til å opplyse kundene om hvilke rettigheter de har, samtidig som de har rett til å vite om de har kjøpt en pakkereise eller en sammensatt reise.

I dag er det slik at nye aktører kan selge flybilletter og tilby andre tilleggsreiser via andre juridiske enheter og på den måten slippe å stille reisegaranti, noe som pakkereiseoperatører slipper å gjøre.

Det betyr at kunder som kjøper sammensatte reiser i dag, ikke har samme rettighetene som de som kjøper pakkereiser.

Sikre like rammevilkår

Etter 1.juli, når pakkereiseloven er vedtatt, blir det å betale samlet for ulike reisetjenester regnet for å være en reisepakke, selv om du inngår avtaler med ulike aktører.

–  Lovendringen skal også sikre like rammevilkår for tilbyderne av reisetjenester, sier Eriksen til E24.

Selv om det nye direktivet vil gi reisende fordeler, understreker Eriksen at det også medfører en ulempe Den innebærer at den norske særordningen der pakkereiseoperatører har blitt pålagt å stille konkursgaranti når det selges kun flysete på en charteravgang, fjernes ved lovendringen.

Bil og konsertbilletter

Direktør i Forbruker Europa, Ragnar Wiik, mener den nye pakkereiseloven er svært positiv for forbrukerne.

–  For eksempel vil flybilletter hotell og leiebil bestilt samtidig gjennom Norwegian, Booking.com eller Ticket, bli regnet som en pakkereise, sier Wiik til E24 og legger til at leie av bil og kjøp av konsertbilletter også vil kunne omfattes av pakkereiseloven.