Oslo Volley, med søstrene Susann og Silje Jægtnes Bech fra Sortland, samt Amalie Jansdatter fra Øksnes, møter TVN (Toppvolley Norge). Førde Volleyballklubb, med Marianne Steen Knudsen, også hun fra Øksnes, møter Koll. Det betyr at fire Vesterålsjenter har teoretisk mulighet til å bli seriemester.

– Blir tøft

Susann Jægtnes Bech, som har vært en av Oslo Volleys mest sentrale spillere de fire sesongene hun har spilt der, tror at de får det tøft mot studentlaget TVN.

– Vi mangler fire sentrale spillere, så det blir tøft å vinne. Men målet er å vinne. Vi føler at vi kan spille med senkede skuldre i disse kampene og heller gå for å ha det gøy. Presset ligger ikke på oss denne gangen, sier hun.

Skuffet

Oslo Volley havnet på tredjeplass i grunnspillet i serien, noe som ikke var helt i tråd med forventningene. Førde havnet øverst, mens helgens motstander kom på andreplass.

– Jeg vil si at sesongen har vært litt skuffende resultatmessig. Vi har tapt en del kamper vi burde vunnet. Vi klarte heller ikke å vinne cupgull, som var hovedmålet mitt i alle fall. Vi er veldig fornøyd med prestasjonene i Nordic League, der vi fikk tredjeplass, sier hun.

Opp og ned

22-åringen er heller ikke tilfreds med egen innsats i løpet av sesongen.

– Spillemessig har det vært litt opp og ned, men det har sammenheng med at jeg har en såkalt tennisalbue. Ellers er jeg fornøyd med opplegget på trening og synes at det er litt synd at vi ikke har fått det helt til i kamp. Men da er det bare å trene godt i sommer slik at vi blir enda bedre neste sesong, sier Susann Jægtnes Bech.

Flere vesterålsspillere

De siste årene har det ved et par anledninger vært hele seks spillere i sluttspillfinalen i kvinnenes eliteserie. I tillegg til de tre nevnte fra Oslo Volley, hadde også Randaberg en vesterålstrio bestående av Lisbeth Woie, Henriette Benum Andersen og Charlotte Renee Hansen.

Ingen av disse spiller lenger i Randaberg. Men det finnes flere andre vesterålsjenter i eliteserien. Hos Bergens-laget TIF Viking spiller nevnte Charlotte Renee Hansen, og Lisa Walle fra Sortland. Sortlending er også Maja Lind Sande, som spiller på OSI (Oslostudentes Idrettsforening) Finalen i årets sluttspill går for øvrig av stabelen 20-22.april, og påfølgende helg.